STOP OTPADU: Šabac dobija sredstva za uklanjanje divljih deponija

V. Mitrić

31. 07. 2021. u 00:38

MINISTARSTVO zaštite životne sredine odobrilo je gradu Šapcu pare za sufinansiranje nelegalnog odlaganja otpada pod nazivom "Uklanjanje divljih deponija i prevencija nastajanja novih divljih deponija kroz edukativne radionice stanovništva" u iznosu od 1.540.616,00 dinara.

СТОП ОТПАДУ: Шабац добија средства за уклањање дивљих депонија

Foto: V. Mitrić

Učešće grada Šapca je 398.904,00 dinara. Kroz ovaj projekat, od ukupno 112 deponija, koliko ih je evidentirano na području grada, biće uklonjeno i očišćeno ukupno 11 i to na seoskom području, u  mesnim zajednicama: Ribari, Mrđenovac, Slepčević, Prnjavor, Mačvanski Pričinović (dve lokacije), Mišar, Drenovac, Krivaja, Petlovača i Mala Vranjska.

- Istovremeno u osnovnim školama biće realizovane ekološke radionice na temu "Nije sav otpad smeće”, gde ćemo pre svega edukovati učenike, ali i stanovnike navedenih mesnih zajednica. Pravljenje velikih količina otpada i nicanje novih deponija utiče i na zagađivanje vazduha, voda i zemljišta, čime se ugrožava zdravlje svih ljudi. Zbog toga moramo adekvatno da reagujemo. Radimo na tome da sugrađani udišu čist vazduh, ali i da zemlja bude potpuno čista. Država je tu da pomogne gradu Šapcu kako bi svojim sugrađanima obezbedili zdravu životnu sredinu - istakao je gradonačelnik dr Aleksandar Pajić. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLARNI MEDVEDI: Simboli Arktika i naše odgovornosti