PODRŽANO 46 PROJEKATA: Leskovac izdvojio 12 miliona dinara za kulturu

Игор Митић
Igor Mitić

15. 07. 2021. u 14:12

STRUČNA komisija donela je odluku da se sredstvima iz leskovačkog budžeta podrže 46 od 64 projekata koji su pristigli na redovni konkurs za finansiranje odnosno sufinansiranje aktivnosti u oblasti kulture.

ПОДРЖАНО 46 ПРОЈЕКАТА: Лесковац издвојио 12 милиона динара за културу

Foto: GU Leskovac

 Za ove namene izdvojeno je 12 miliona dinara što je za dva miliona više u odnosu na prošlogodišnji konkurs.

Prva rata odobrenih sredstava, u iznosu većem od sedam miliona dinara, već je uplaćena na račune autora projekata i to samo dan nakon što su im uručeni ugovori o saradnji.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je ocenio da će odobreni projekti doprineti unapređenju raznolikosti kulturnih izraza i da će kvalitetom doprineti razvoju kulture u Leskovcu.

Među odobrenim projektima su i 13. Leskovački dani muzike(LEDAMUS) i 16. Internacionalni festival gitare koji organizuje ovdašnja Muzička škola „Stanislav Binički“.

- Drago mi je što živim u gradu u kojem kultura i umetnička scena veoma bogata i prepoznatiljiva ne samo u Srbiji već i šire. Ponosna sam i na to što se naš LEDAMUS našao na sajtu predsednika Republike kao najbolje iz Srbije pod sloganom „kvalitet koji se čuje“ – kazala je Biljana Miljković, direktorka Muzičke škole.

Leskovac je lokalna samuprava koja za aktivnosti radnika u kulturi izdvaja više od devet odsto svog budžeta. To je jedan od najvećih procenata u Srbiji što doprinosi značajnim i kontinuiranim pomacima na ovdašnjoj kulturnoj sceni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!