UMETNOST ZOVE MLADE: Interaktivna radionica glume na Fruškoj gori

Tanjug

08. 07. 2021. u 15:45

INTERAKTIVNE radionice glume za polaznike između 13 i 30 godina iz Srbije i Švajcarske biće održane u okviru festivala "Kontekst" od 28. jula do 2. avgusta na Fruškoj gori, najavili su danas organizatori.

УМЕТНОСТ ЗОВЕ МЛАДЕ: Интерактивна радионица глуме на Фрушкој гори

Foto: piksabej

Kako je najavljeno, radionice će voditi troje Švajcaraca, dramska pedagoškinja Kristin Šmoker, dramski pedagog Robin Andermat, i glumac i idejni tvorac festivala "Kontekst" Alvis Lindenberger, a polaznici će moći da usavrše scensku igru, razumevanju i koncentraciju, različite forme izvođačkih umetnosti, oslobađanje tela, pokreta i glasa i drugo.

''Kontekst'' će se i ove godine održati u formi višednevnih radionica kao kulturna razmena za mlade umetnike iz Švajcarske i Srbije. Bilo da se radi o dramskoj igri, tekstu, scenskom performansu, svaki oblik izvođačke umetnosti ima potencijal da otvori nove horizonte i prevaziđe kulturno, nacionalno ili društveno razdvajanje", istakao je Lindenberger.

Festival "Kontekst", kao i pre dve godine, organizuju Kreativna mreža "Panoniika" i švajcarska nevladina organizacija "Kompani digestif", koji su se zbog pandemijske situacije ovoga puta odlučili za petodnevne radionice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024