PROKUPLJE DOBILO SREDSTVA ZA MODERNU PIJACU: Tender za izvođača u junu, Evropska banka obezbedila novac

D. Z.

05. 06. 2021. u 22:33

PROJEKTOM koji Evropska banka realizuje posredstvom Ministarstva uprave i lokalne samouprave u Prokuplju će početi radovi na izgradnji moderne gradske pijace. Prema rečima gradonačelnika Milana Aranđelovića, u pitanju je jedan od prvih projekata koji za ove namene Evropska banka realizuje u našoj zemlji a čija je vrednost 334.7 miliona dinara.

ПРОКУПЉЕ ДОБИЛО СРЕДСТВА ЗА МОДЕРНУ ПИЈАЦУ: Тендер за извођача у јуну, Европска банка обезбедила новац

Foto: D. Z.

- Tokom ovog meseca raspisaće se tender za izgradnju nove savremene gradske pijace za čiju će izgradnju i grad Prokuplje izdvojiti petnaest odsto sredstava odnsono oko 50 miliona dinara. Ta sredstva će se iskoristiti za opremanje pijace odnosno kupovinu svih neophodnih uređaja, kline, rashladnih vitrina, tezgi, kancelarijskog nameštaja... -ističe gradonačelnik Aranđelović i dodaje da su parcele na kojima će se graditi pijaca u vlasništvu grada.

Plan je kako dodaje Aranđelović da se juna meseca raspiše tender za izvođača radova koji bi prema predviđenom planu trebali da se započnu na jesen odnosno posle potpisivanja ugovora sa izvođačem koji je planiran za avgust mesec.

- Ponosni smo što će naš grad dobiti modernu veletržnicu a pogotovu što smo sagledani projektom Evropske banke i našeg Ministarstva za lokalnu samupravu-podvlači gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović napominjući da će se pijaca graditi nadomak Srednje Poljoprivredne škole u ovom gradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PROMOCIJA MERA ZA ZAPOŠLJAVANJE: U Leskovcu i Vlasotincu predstavljeni konkursi NSZ