SRBIJA ELIMINISANA IZ ATP KUPA: Nemci posle velike drame stigli do polufinala (VIDEO)

Novosti online

05. 02. 2021. u 07:34

Teniseri Srbije poraženi su od Nemačke u drugom kolu grupne faze ATP kupa. Naša reprezentacija nije uspela da odbrani titulu osvojenu prošle godine, pošto je ispala sa turnira.

СРБИЈА ЕЛИМИНИСАНА ИЗ АТП КУПА: Немци после велике драме стигли до полуфинала (ВИДЕО)

FOTO: AP

Nemačka je Srbiju savladala nakon što je meč odlučen posle dubla u kojem su Aleksandar Zverev i Jan-Lenard Štruf pobedili Novaka Đokovića i Nikolu Ćaćića – 7:6(4), 5:7, 10:7.

Meč je otišao u "super taj-brejk", a tu su Nemci napravili veliku seriju, iskoristili nesigurnost Ćaćića i zasluženo se plasirali u polufinale.

U borbi za veliko finale "panceri" će igrati protiv Rusije, koja je rutinski završila posao u Grupi D.

Ostaje velika žal što naša selekcija nije uspela da se plasira u polufinale. Ovaj poraz ujedno znači da će ovo takmičenje dobiti novog šampiona.

Što se meča tiče Nemci su bili koncentrisaniji u završnici i to je glavni razlog zašto su izašli kao pobednici.

Prvi set je bio u potpunosti izjednačen. Naši rivali nisu iskoristili jednu brejk loptu. No, u taj-brejku su bili za nijansu bolji i to ih je dovelo na korak od polufinala.

Ipak, nisu se Novak i Nikola predavali. Odigrali su odličan drugi set. Napravili su brejk u 11. gemu i to im je donelo priliku da igraju "super taj-brejk".

Na krilima dobijanja seta naši momci su počeli taj deo meča. Poveli su sa 2:4, ali od tada kreće veliki pad. Zverev i Štruf su dobili šest vezanih poena i došli na dva poena od trijumfa.

Srbija je odbijala da se preda. Đoković i Ćaćić su došli na poen zaostatka - 8:7. Ipak, snage za preokret nije bilo pa je Nemačka stigla do finala.

Moža su Nemci iznenadili Viktora Trocikog i njegove pulene što na teren nisu poslali Kevina Kravica i Andreasa Misa koji su jedan od najboljih dublova sveta.

Pre toga su odirana dva singa. Najpre je Štruf pobedio Dušana Lajovića sa 3:6, 6:3, 6:4. Deluje da je Duci propustio odličnu priliku da dovede Srbiju u vođstvo. Odigrao je odličan prvi set. U drugom je imao brejk šanse koje nije iskoristio, te je na kraju stigla kazna i izjednačenje.

Treći set je doneo veliku borbu. Lajović nažalost nije uspeo da trijumfuje. Štruf je u ključnim momentima sjajno servirao i to je bio presudan faktor za ishod ovog meča.

Kao po običaju Nole ne gubi u singlu na ovom takmičenju. Tako je bilo i sada u sudaru sa Aleksandrom Zverevim.

Slavio je naš as sa 6:7(3), 6:2, 7:5. Iako umoran, odlučio da igra i dubl. Bio je sjajan, kao i Ćaćić, ali falilo je malo sreće da se naši momci plasiraju među četiri najbolje selekcije.

U polufinalu će igrati Španija - Italija i Rusija - Nemačka.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024