ZVANIČNO - US OPEN SE OGLASIO: Evo ko je odlučio da izbaci Đokovića i kakve ga kazne čekaju

Novosti online

06. 09. 2020. u 23:41

Najbolji teniser planete Novak Đoković eliminisan je sa US Opena zbog udaranja pomoćne sudinice lopticom, a turnir se ovim povodom oglasio saopštenjem.

ЗВАНИЧНО - УС ОПЕН СЕ ОГЛАСИО: Ево ко је одлучио да избаци Ђоковића и какве га казне чекају

FOTO: EPA

U njemu se navodi zašto je Đoković izbačen sa turnira u osmini finala, tokom prvog seta meča sa Pablom Karenjo-Bustom pri rezultatu 6:5 za Španca.

Đokoviću ovo odmaže i u smislu trke sa Rafaelom Nadalom jer zbir bodova koje gubi nije mali.

- U skladu sa pravilima Grend slemova, a posle njegovog postupka i nenamernog udaranja loptice opasno ili nemarno unutar stadiona, ili udaranja loptice bez potrebne svesti o mogućim posledicama, US Openov turnirski sudija je eliminisao Novaka Đokovića sa ovogodšinjeg turnira.

- S obzirom na to da je eliminisan, Đoković će izgubiti poene koje je osvojio i biće kažnjen novčano time što mu neće pripasti do sada osvojena suma, uz ostale moguće kazne za ovaj incident - navodi se u saopštenju US Opena.

To u praksi znači da Novaku neće pripasti 250.000 dolara što je manje važno kada se vidi da će izgubiti i poene, a u četvrtoj rundi teniseri dobijaju 180 bodova.

Novak je i prošle godine stigao do osmine finala i tada se povukao sa meča sa Stanom Vavrinkom, ali ako doslovce tumačimo slovo saopštenja, za 180 bodova je sada u gubitku jer ih nije odbranio.

Ovo odmaže u trci za Rafaelom Nadalom, pa je sreća što je Novak osvajanjem Sinsinatija odmakao Špancu. Đoković trenutno ima 10.860 bodova, a Nadal 9.850.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (21)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju