NESTVARNI NOVAK ĐOKOVIĆ: Podatak koji pokazuje da je Srbin najbolji

Novosti online

08. 10. 2023. u 09:12

NOVAK Đoković i Rafael Nadal u godinama koje su iza nas stvorili su veliko rivalstvo, najveće u istoriji tenisa. Mnogi njihovi mečevi bili su epski.

НЕСТВАРНИ НОВАК ЂОКОВИЋ: Податак који показује да је Србин најбољи

Tanjug/AP

Srbin i Španac su do sada odigrali 59 međusobnim mečeva, a Nole vodi sa 30:29. Ipak, kada su u pitanju njih dvojica, jedan podatak je apsolutno na strani najboljeg igrača planete.

Naime, Novak Đoković je pobeđivao Nadala na svim velikim turnirima na šljaci – Otvorenom prvenstvu Francuske, Monte Karlu, Madridu i Rimu.

Poređenja radi, "bik sa Majorke" nikada nije pobedio srpskog na pet velikih turnira na tvrdoj podlozi - Australijan openu, Majamiju, Parizu, Šangaju i Sinsinatiju (kombinovani rekord 0-8).

Ove brojke najbolje oslikavaju dominaciju Đokovića i samo su još jedan dokaz kada je u pitanju priča o GOAT-u.

Podsetimo, Novak će do kraja sezone igrati na tri turnira - masters u Parizu (30. oktobar - 5. novembar), završni masters u Torinu (12-19. novembar) i Dejvis kup (21-26. novembar).

BONUS VIDEO: NESVAKIDAŠNjA KOREOGRAFIJA: Ovo su "delije" uradile za meč Zvezda - Jang bojs u Ligi šampiona

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave