NOVA BRUKA U AUSTRALIJI: Finalista Australijan opena razočaran, ne može u Pert a čeka rođenje sina

Novosti online

30. 01. 2022. u 19:33

VELIKO razočarenje doživeo je u subotu australijski teniser Metju Ebden. Izgubio je u finalu dublova, ali mnogo gore je to što mu nije dozvoljeno da se vrati u Pert.

НОВА БРУКА У АУСТРАЛИЈИ: Финалиста Аустралијан опена разочаран, не може у Перт а чека рођење сина

Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Razlog je taj što granice Zapadne Australije neće biti otvorene pre 5. februara za građane iz ostatka države, kako je najavio tamošnji premijer Mark Mekgovan. Iako tako nije bilo planirano na početku.

Sve to je razbsnelo 237. igrača sveta koji zbog toga neće stići da prisustvuje rođenju deteta.

- Sada moram dve nedelje u karantin i tako ću najverovatnije propustiti rođenje sina. Imam utisak da me je neko slagao. Verovatno i ne bih napuštao Pert krajem decembra i ne bih igrao Australijan open da sam znao da ću propustiti rođenje sina - rekao je Ebden.

Istakao je da ne razume odluku premijera i smatra da je sve besmisleno.

- Bilo je teško ostaviti suprugu u osmom mesecu, sigurno to ne bih uradio da sam znao da neću moći hitno da se vratim. Skoro svi su vakcinisani, gotovo 100 odsto populacije i onda neko sve okrene i sve nas slaže i kaže, 'izvinite, opet menjamo stvari'. To je besmisleno - zaključio je Australijanac.

Podsetimo, Ebden je u finalu dublova zajedno sa Maksom Purselom poražen od zemljaka Nika Kirjosa i Tanasija Kokinakisa sa 7:5, 6:4.

Australijanac je naglasio da će učiniti sve da mu bude dozvoljeno da se vrati u Pert. Spreman je i na to da non stop bude testiran.

BONUS VIDEO: Dolazak Novaka Đokovića u zgradu opštine Budva

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!