KECMANOVIĆ IZ MELBURNA ZA "NOVOSTI": "Podrška mog naroda mi mnogo znači, ovo bi mogla da bude moja godina"

A. Ilić

22. 01. 2022. u 10:41

MIOMIR Kecmanović igra tenis života u Melburnu, na turniru Australijan open došao je do najvećeg uspeha u svojoj karijeri - mesta u osmini finala grend slema.

КЕЦМАНОВИЋ ИЗ МЕЛБУРНА ЗА НОВОСТИ: Подршка мог народа ми много значи, ово би могла да буде моја година

Tanjug/AP

Miomir je profesionalno usavršavanje počeo na IMG akademiji, čuvenog Nika Bolitijerija, sada trenira pod Davidom Nalbandianom. Godine 2015. osvojio je Orandž Boul, a na putu do prestižnog trofeja, nezvaničnog svetskog prvenstva za mlade igrače savladao je i Stefanosa Cicipasa, kao i brojna druga teniska imena, što je bila naznaka da je pred njim svetla i uspešna karijera. Upravo zbog svega toga ne iznenađuje da je bio prvi junior sveta, a takođe i najbolji junior u izboru ITF-a za 2017. godinu.

U juniorskom periodu igrao je u finalu Ju-Es opena, kao i prestižni Edi Her internašnal Čempionšip, sve ovo naglašavalo je da je Kecmanović budućnost srpskog, ali i svetskog tenisa. Prvu ATP titulu osvojio je 2020. godine u Kicbilu, savladavši Janika Hafmana. Takođe, nastupio je u finalu ATP turnira u Antaliji, tada je poražen od Lorenca Sonega.

Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Koliko mu znači velika podrška koju dobija iz Srbije otkrio je u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti.rs" iz dalekog Melburna.

- Uvek mi mnogo znači podrška koja stiže iz moje Srbije, donosi sjajnu energiju i nadahnuće. Dugo godina sam proveo u inostranstvu, još kao junior otišao na Floridu u IMG akademiju i jako malo vremena imao sam na raspolaganju da dođem kući. Svaka reč podrške koja dođe za mene je izuzetna, jer znam da je od mog naroda i da je iskreno, tako će uvek i biti, počeo je Kecmanović.

Protiv francuskog tenisera Gaela Monfisa igrao je jednom, slavio je Francuz, sada su okolnosti znatno drugačije. Kecmanović uživa u Australiji gde iz dana u dan piše svoju tenisku priču koja će nesumnjivo nastaviti da se piše u godinama koje dolaze.

Teniski savez Srbije

David Nalbandijan, trener Miše Kecmanovića igrao je u karijeri protiv Monfisa, nema sumnje da će njegovi saveti značiti srpskom teniseru.

- Svaki savet od trenera Nalbandijana znači puno, znači dodatnu dozu smirenosti, jer iza njega pored ogromnog znanja stoji i ogromno iskustvo, on je čovek kome se veruje i čiji saveti su uvek na pravom mestu. Sigurno je da će i za moj naredni meč imati pravu formulu kako izaći na teren i odigrati protiv Monfisa u Australiji u za mene do sada najvažnijem meču karijere.

Miomir Kecmanović Foto Privatna arhiva

Kecmanović je Monfisa okarakterisao kao velikog šoumena. Otkriva nam i kakav je Miomir na ovogodišnjem Australijan openu.

- Nisam šoumen, to nisam bio ni kao desetogodišnjak (smeh). Oduvek sam bio ozbiljan, svakom meču, svakog trenutka pristupao sam jako ozbiljno. Bez pokazivanja većih emocija na terenu. To ne znači da ih nemam, već ih kanališem duboko u sebi. Ono što se razlikuje više od svega do sada je da više verujem u sebe. Hrabriji sam, koncentrisaniji i odlučniji da ostvarim ono što sam naumio.

Kecmanović oseća da ovo može da bude godina u kojoj će mu se vratiti sav trud koji je uložio na terenu.

- Osećam da ovo može da bude jako dobra godina. Rad koji sam do sada uložio krenuoi se isplaćivati na terenu u vidu dobrih mečeva, odličnih partija sa moje strane i samim tim rezultata. Želim da nastavim sa dobrim igrama, duga je godina, tek smo na početku i sa nastavkom jako dobrog rada i vere u sebe siguran sam da ova godina može biti moja za velike domete koje sam odavno zacrtao, rekao je Kecmanović za Novosti.rs

Miomir Kecmanović će duel protiv Gaela Monfisa igrati u nedelju od 8.30 po našem vremenu, idealno vreme da svi podržimo sjajnog tenisera do novog podviga.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (2)

MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA: Moć kolektivne akcije