NOVAK O NAREDNOM RIVALU: Imam Keijev broj! NIŠIKORI: Radije bih igrao protiv nekog ko je niže rangiran

Novosti online

03. 09. 2021. u 08:56

TALON GRIKSPOR je arhiviran, a naredna prepreka Novaka Đokovića na putu ka novim teniskim rekordima biće dobro poznati rival - Kei Nišikori.

НОВАК О НАРЕДНОМ РИВАЛУ: Имам Кеијев број! НИШИКОРИ: Радије бих играо против неког ко је ниже рангиран

FOTO: Tanjug

Japanac je umalo od gotovog napravio veresiju protiv Mekenzija Mekdonalda pošto je vodio sa 2:0, ali se Amerikanac vratio u meč i izborio peti set.

Biće ovo 20 jubilarni duel, a Nole vodi 17:2. Poslednji meč odigrali su u četvrtfinalu OI u Tokiju u kome je Japanac osvojio samo dva gema.

- Ima tu mnogo toga, duga je naša istorija. Nedavno me je pobedio u Tokiju. On je sada jedan od najboljih na turu. Ne mogu da kažem da stalno volim da igram protiv najboljih jer je on najteži rival. Radije bih protiv nekog ko je niže rangiran. Uvek volim velike izazove. Čak i ako imam loš učinak protiv teških protivnika. Siguran sam da će biti teško, ali daću svoj maksimum - rekao je Nišikori o predstojećem rivalu.

A zanimljivo pitanje postavljeno je Novaku posle pobede u drugom kolu kada se saznalo ko mu je naredni rival - novinare je zanimalo da li naš as ima Keijev broj:

- Zapravo imam u telefonu! Ali na terenu nemam ničiji broj dok ih ne pobedim - rekao je Novak uz smeh.

Jednu od dve pobede nad Noletom, Kei je ostvario upravo na Ju-Es openu. Bilo je to u polufinalu 2014. godine, kada je Japanac stigao do svog jedinog GS finala gde ga je zaustavio Marin Čilić. Nišikori je ovde imao još dva polufinala i jasno je da mu je ovo omiljeni turnir iz "velike četvorke".

- Igrali smo mnogo puta, imam vrlo dobar skor protiv njega. Mislim da sam izgubio prošli put ovde u Njujorku u polufinalu 2014. godine. Istorijski mislim da je ovo njegov najuspešniji grend slem. On je jedan od najbržih i najtalentovanijih tenisera koje sam u životu video. Biće bitno za mene da dobro serviram i da mu oduzmem malo te brzine. Ali dobro ga znam, igrali smo na Olimpijskim igrama i znam šta on očekuje od mene - rekao je Novak o predstojećem rivalu. 

Meč je na programu u noći između subote i nedelje, a termin još nije poznat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja