PILIĆ PROZVAO PARISKU PUBLIKU: Đoković je pametan, elokventan, igra neverovatan tenis i oni mogu samo da se slikaju

Novosti online

13. 06. 2021. u 09:34

EPSKI meč na Rolan Garosu i pobedu Novaka Đokovića nad Rafaelom Nadalom gledala je cela Srbija, pa čak i legendarni trener Nikola Pilić.

ПИЛИЋ ПРОЗВАО ПАРИСКУ ПУБЛИКУ: Ђоковић је паметан, елоквентан, игра невероватан тенис и они могу само да се сликају

Foto: N.Paraušić

Sada se Pilić oglasio i za “Kurir” i objasnio kako je Đoković došao do pobede, a sve na značaju daje i činjenica da je Nadal jednostavno “kralj šljake”.

– Ne znam da li je to bio najbolji meč na šljaci, ali je sigurno bio najvažniji za Novaka. Ja sam možda pristrasan, ali ono što je uradio u petak uveče je više neko izvanredno. Pa pogledajte samo šta je Nadal postigao u Parizu do sada, ovo mu je tek treći poraz, čak 13 puta je osvajao taj turnir. Tako da je Novak zaista blistao – kaže Pilić.

Organizator se slepo držao poretka na ATP listi, pa je za drugog nosioca postavio Medvedeva, koji nije imao niti jednu pobedu u Parizu.

– Đoković i Nadal su zaslužili da igraju finale, bez dileme. U Vimbldonu, na primer, ponekad naprave presedan u postavljanju nosilaca. Ovde je pokazano nepoštovanje i prema Nadalu, koji je toliko titula tamo osvojio – smatra Pilić.

Naravno, publika je ponovo bila na strani Španca, ali to i nije ništa novo.

– Uvek kažem da Novak nema poštovanje koje treba da ima broj jedan. Pre svega od establišmenta. Ja se protiv toga borim kao lav, kažem im sve u lice jer poznajem te ljude. Evo, sad da mi ponude ulazak u Kuću slavnih, odbio bih to. Đoković je pametan, elokventan, igra neverovatan tenis i oni mogu samo da se slikaju – zaključio je Pilić.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

SVETSKI DAN KLIMATSKIH PROMENA: Zaštitimo našu planetu od globalnog zagrevanja