NOVAK: Na vrhuncu sam!

Goran Čvorović, stalni dopisnik iz Pariza

03. 06. 2021. u 08:00

U LAKOM trku preskočio je Novak prvu prepreku na Rolan Garosu, Amerikanca Tenisa Sandgrena, na putu ka novoj željenoj tituli. Sledeći protivnik mu je neugodni Urugvajac Pablo Kuevas (92), nekada 19. igrač na svetu.

НОВАК: На врхунцу сам!

FOTO: AP/Tanjug

Zanimljivo je da se Đoković nikada do sada u karijeri nije susreo s ovim godinu dana starijim igračem.

- Kuevas je specijalista za ovu vrstu podloge, vrlo je nezgodan protivnik, tako da moram da budem maksimalno usredsređen na njega - odgovorio je Novak Đoković na pitanje "Novosti" na konferenciji za medije u najavi ovog meča.

- Fizički je izuzetno jak, stabilan, čvrst, ima prilično kompletnu igru, sa dosta spina i varijacija, može da napadne, dobar je na voleju. Nema šta, moram da budem na svom vrhuncu. A tu sam, veoma blizu svog visokog nivoa, tako da ako nastavim ovako da igram, imam dosta dobre šanse u narednom meču - pun je Novak samopouzdanja.

Ima razloga za to, imajući u vidu kako je igrao u prvom kolu.

- Osim, možda, nekih sitnica, bio je to izuzetno zadovoljavajući nivo tenisa. Način na koji sam igrao, kako sam pristupio meču, sve mi se dopalo. Nije mi se dopalo to što smo igrali pred praznim tribinama  - poručio je Đoković.

A koliko je koncentrisan samo na svaki sledeći meč, pokazuje i svojim odgovorom na pitanje "Novosti" kako gleda na nastavak turnira gde su mu mogući protivnici redom Federer, Nadal, Medvedev...

- Razmišljam samo o sutrašnjem danu, oporavku, treningu, radu na specifičnim detaljima sa prethodnog meča koje mogu da unapredim, održavanju ovog ritma igre koji je zaista zadovljavajući i spremanju za narednog protivnika! Uopšte ne želim da razgovaram o bilo kakvim potencijalnim protivnicima dalje u žrebu - poručio je Novak.

TENISERI

Delbonis - Anduhar 3:2, Đere - Kecmanović 3:2, Zverev - Safiulin 3:0, Fonjini - Fuksovič 3:0, Rud - Majčržak 3:0, Krajinović - Izner 2:3, Hačanov - Nišikori 2:3, Opelka - Munar 3:1, Cicipas - Martinez 3:0.

Juče su na terene Rolan Garosa u drugom kolu izašli Laslo Đere (55) i Miomir Kecmanović (48), a bolji je bio Đere, u pet setova (4:6, 4:6, 6:3, 6:2, 6:3) u meču koji je potrajao više od tri i po sata. Poveo je Kecmanović sa 2:0 u setovima i kada se pomislilo da će se nastaviti dosadašnji skor od 3:0 u međusobnim susretima u njegovu korist, Laci je preokrenuo situaciju i nanizao tri seta zaredom. Na kraju, zagrljaj dvojice prijatelja na mreži. U trećem kolu, Đerea čeka šesti nosilac Aleksandar Zverev, a srpski teniser veruje da ima šansi u tom meču.

TENISERKE

Zidanšek - Brengle 2:0, Kirstea - Trevisan 2:0, Kasatkina - Benčić 2:0, Badosa - Kovinić 2:0, Azarenka - Tauson 2:0, Pavljučenkova - Tomljanović 2:0, Ribakina - Hibino 2:0, Sasnovič - Sabalenka 0:2

Na teren je juče po podne, u drugom kolu, izašao i Filip Krajinović (41). Dobro je krenuo srpski teniser, vodio je 5:4 u taj-brejku i servirao, ali je američki "bombarder" Džon Izner (31. na ATP) servisima stigao do prvog seta. Filipa nije bilo u drugom setu, da bi i drugi taj-brejk bio koban po Srbina - 6:7 (6), 1:6, 6:7 (5).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)