"NI RODITELJIMA NISAM REKAO!" Luis Hamilton o transferu koji je potresao Formulu 1

Tanjug

27. 02. 2024. u 14:26

Sedmostruki svetski šampion Formule 1 vozač Mercedesa Luis Hamilton toliko je bio tajnovit u vezi sa odlukom o prelasku u Ferari, da čak nije obavestio ni roditelje o tome.

НИ РОДИТЕЉИМА НИСАМ РЕКАО! Луис Хамилтон о трансферу који је потресао Формулу 1

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Hamilton je iznenadio Formulu 1 odlukom da napusti Mercedes i od 2025. godine pređe u Ferari, uprkos tome što je prošlog leta produžio ugovor sa Mercedesom. Vest je objavljena 1. februara i smatra se najvećim transferom u istoriji Formule 1, ali i jednim od najvećih iznenađenja u sportu uopšte.

"Ni sa kim nisam razgovarao. Nisam rekao ni roditeljima sve dok nije trebalo objaviti vest. Dakle, niko nije znao. Stvarno sam želeo to da uradim za sebe. Morao sam da saznam šta bi za mene bilo najbolje", rekao je Hamilton za podkast Bi-Bi-Si (BBC).

Jedan od najboljih vozača svih vremena potpisao je prošlog avgusta jednogodišnji ugovor sa Mercedesom uz mogućnost nastavka saradnje na još godinu dana, koju on nije prihvatio, pa će na kraju sezone napustiti ekipu za koju vozi od 2013.

Hamilton je o odluci obavestio direktora Mercedesa Toto Volfa dan pre nego što je transfer objavljen, na doručku u Volfovoj kući. Oni su bliski prijatelji otkako je 39-godišnji britanski vozač iz Meklarena prešao u Mercedes.

Hamilton je rekorder Formule 1 sa 103 pobede i 104 pol pozicije i deli rekord sa Mihaelom Šumaherom - sedam šampionskih titula.

On je i ranije govorio da mu je dečački san da vozi za čuvenu italijansku ekipu.

"Ukazala se prilika i pomislio sam: 'U redu, moram da razmislim na sekund. Ali nisam imao mnogo vremena za razmišljanje i morao sam da pratim osećaj i odlučio sam da prihvatim priliku", naveo je Hamilton.

Poslednju pobedu u šampionatu ostvario je u pretposlednjoj trci u sezoni 2021. godine u Saudijskoj Arabiji.

Nova sezona Formule 1 počinje u subotu trkom za Veliku nagradu Bahreina.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata