POBEDA ZA MIR DO MARTA: Cilj je da sa nova dva boda Srpkinje rasterećenije dočekaju dvomeč sa Švedskom

Đ. S.

10. 10. 2021. u 10:33

DRUGA uzastopna pobeda garantuje mir do dvomeča sa Švedskom u martu.

ПОБЕДА ЗА МИР ДО МАРТА: Циљ је да сa нова два бода Српкиње растерећеније дочекају двомеч са Шведском

FOTO: RSS

To je poruka iz tabora ženske rukometne reprezentacije Srbije koja večeras (18.00, RTS 2, Arena 3) na Islandu završava prvi deo kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se igrati u Sloveniji, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji u novembre naredne godine. Dve najbolje ekipe iz grupe plasiraće se na šampionat.

Ubedljiv trijumf protiv slabašne Turske na otvaranju (36:27), skrojio je lepu uvertiru za izabranice Uroša Bregara koje su svesne da ih danas protiv domaće selekcije ipak očekuje znatno teža provera. Ipak, optimizam ne jenjava, sudeći po rečima naših rukometašica.

- Najbitnije je da smo pobedili, upisali prva dva boda i da smo tom pobedom počeli kvalifikacije - kaže Željka Nikolić. - Island je kvalitetniji protivnik od Turske, pogotovo kada igraju na svom terenu. Fizički su jače, bolje su u duelima 1 na 1, fizički spremnije, tako da će utakmica biti dosta teža. Cilj je da se upišu nova dva boda i da rasterećenije dočekamo dvomeč sa Švedskom.

Marija Jovanović, koja je iz Jagodine otišla u islandsku Vestmaneju, dobro poznaje večerašnje rivalke, njihove prednosti i mane.

- Island je poznat po tome da igra dobro na domaćem terenu, ali su veoma mlada ekipa. Iskustvo nekih starijih igračica u našoj reprezentaciji može doneti pobedu. Sa brzom igrom i sa dobrom igrom u odbrani možemo trijumfovati po drugi put. Island ima veoma dobre šutere i jake bekove, visoke su, snažne sa dobrim šutem. Mislim da to možemo rešiti jer i mi imamo veoma visoku reprezentaciju - kazala je Jovanovićeva. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda