DELFINI UVEK NAPADAJU ZLATO: Nikola Dedović smatra da vaterpolisti imaju kvalitet da ponove podvig iz Rija 2016

S. K.

23. 07. 2021. u 14:53

NIKOLA Dedović se pre dve godine vratio u vaterpolo reprezentaciju Srbije i u nedelju (11.20) protiv Španije debituje na Olimpijskim igrama. Priznaje je da je normalno što svi očekuju da se "delfini" okite zlatom, jer su i oni samo sebi postavili tako visok cilj. Ali, i podvlači da je najvažnije da idu korak po korak i da sada misle samo na Špance.

ДЕЛФИНИ УВЕК НАПАДАЈУ ЗЛАТО: Никола Дедовић сматра да ватерполисти имају квалитет да понове подвиг из Рија 2016

FOTO: Nenad Karlić

- Poseban je doživljaj biti učesnik Olimpijskim igrama. Ali, turnir je kao svaki drugi, došli smo maksimalno motivisani, dobro pripremljeni i organizovani - ističe za "Novosti" Nikola Dedović.

Pre pet godina Srbi su u Rio došli kao apsolutni favoriti. Sada nemaju takvo breme, jer još nekoliko selekcija želi najviši stepenik pobedničkog postolja.

- Svaki turnir je za sebe poseban. Imamo najviše ciljeve i ne razmišljam na taj način. Bitno je da idemo korak po korak. Prva je Španija, pa Kazahstan, Australija, Hrvatska i Crna Gora. Najvažnije je da odigramo najbolje što možemo i da dižemo formu tokom turnira. Svesni smo i da se sve rešava u četvrtfinalu, ali prvo valja proći grupu. U svakom slučaju svaka utakmica će nam i te kako pomoći - kaže Dedović.

Zvezdi berlinskog Španadau ne smeta što javnost očekuje od "delfina" zlato.

- Kada je u ekipi deset olimpijskih šampiona normalna su takva očekivanja. Pa u naša. Daćemo sve od sebe i trudićemo se da odigramo naš najbolji vaterpolo. Kao svaki sportista priželjkujem najsjajnije odličje - ističe Dedović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)