VASIĆ ČEKA DOZVOLU: Milošu sada predstoje detaljni lekarski pregledi

S. K.

14. 07. 2021. u 21:39

MILOŠ Vasić, koji je po dolasku u Japan saznao da je zaražen virusom korona, u četvrtak izlazi iz karantina i seli se u Olimpijsko selo.

ВАСИЋ ЧЕКА ДОЗВОЛУ: Милошу сада предстоје детаљни лекарски прегледи

Foto VSS/A. Nišević

Ostali veslači, Jovana Arsić (skif), Vasićev partner u dvojcu Martin Mačković i selektor Nikola Stojić ostaju u karantinu do 17. jula.

Srećom, oni treniraju na ergometru.

- Miloša će po izlasku iz karantina sačekati ljudi iz naše ambasade i pomoći mu da se preseli u Olimpijsko selo, kao i da završi svu neophodnu papirologiju, koju nije mogao da uradi na aerodromu po dolasku u Japan. U isto vreme uradiće lekarske preglede kako bi dobio zeleno svetlo da se takmiči. Miloš se poslednjih 10 dana oseća odlično i verujemo da će se pridružiti Mačkoviću - kaže u telefonskom razgovoru za "Novosti" selektor Nikola Stojić.

Za razliku od Vasića, Arsićeva i Mačković ne mogu još iz karantina. Srećom, nedavno su dobili ergometre, tako da treniraju i održavaju fizičku kondiciju. Očekuju da 18. jula konačno sednu u čamac.

- Jedini problem je to što ne treniraju u čamcu. Ali, nadamo se da će i to brzo da prebrode. Mi se nadamo da će i nas da puste ranije, jer smo u karantinu zbog japanskih propisa. Sada se uvodi protokol MOK, koji će omogućiti sportistima, koje zadesi naša sudbina, da treniraju. Inače, osim što nismo izašli iz hotela na vazduh, ostali uslovi su dobri. Zadovoljni smo sobama, hranu nam donose iz restorana, tako da ćemo i ovo da preguramo - naglašava Stojić.

TAKMIČENjE VEĆ PRVOG DANA

VESLAČKA takmičenja na Igrama u Tokiju počinju već u petak, 23. jula, kada je i svečano otvaranje. Tada će pre podne u kvalifikacijama u skifu veslati Jovana Arsić, takmičenje u dvojcu bez kormilara je dan kasnije, 24. jula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)