NIKOLIN IQ PROBIJA KROV: On čini ovu igru lakom, nisam video takvog dodavača

G. K.

29. 03. 2021. u 19:57

VELIKU pomoć na parketu je dobio Nikola Jokić dolaskom Erona Gordona u redove ekipe iz Kolorada.

НИКОЛИН IQ ПРОБИЈА КРОВ: Он чини ову игру лаком, нисам видео таквог додавача

FOTO: AP

Bivši košarkaš Orlanda pružio je značajan doprinos na svom debiju (13p, 2sk, 1as) u pobedi Nagetsa nad Atlantom (126:102), ali je na kraju meča iskoristio priliku da istakne oduševljenje Jokićevim shvatanjem košarkaške igre.

- Njegov IQ probija krov. Jokić čini ovu igru tako lakom. Nikada nisam video tako dobrog dodavača, njegove asistencije su nerealne. Ne vidim ograničenje za ovaj tim. Čini mi se da imamo delove koji su nam potrebni, pokriveni smo na svim mestima ofanzivno i defanzivno. Sve dok budemo radili zajedno, niko nas ne može zaustaviti - podvukao je Gordon.

Naš košarkaš je bio na pragu još jednog tripl-dabla, za šta mu je falilo dve asistencije - 16 poena, 10 skokova, osam asistencija. Uz njih dvojicu, odlični su bili Džamajkl Grin sa 20, Marej sa 17 i Porter junior sa 15 poena. Ceo tim je dao svoj doprinos zbog čega je i ostvarena ubedljiva pobeda.

Popularni Džoker je, takođe, uzvratio hvalospeve na račun svog novog saigrača.

- Glavna stvar kod Erona je to što je prihvatio svoju ulogu u timu. Odbrana, napad, nije važno. On sve prihvata. Zna zašto je došao i zna koliko može da uradi na terenu i kako da nam pomogne.

MELOUN: GORDON JE BIO NEVEROVATAN

TRENER Denvera, Majkl Meloun naznačio je koliko dolazak Gordona znači za dalje ciljeve.

- Generalno, s obzirom na to da mu je ovo bila prva utakmica, bio je neverovatan. Nema mnogo momaka koji mogu da urade to što Gordon radi. Bila je zanimljiva utakmica, igrali smo jedni s drugima. Kada je tako, zanimljiv smo tim za gledanje - zaključio je Meloun.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVE REČI IRVINGA: Sjajni šuter ismejao američki drim-tim