SKUPE GREŠKE U KORACIMA Posle Ročestija i Terija i O'Brajant na izlaznim vratima Malog kalemegdana

Vladimir Preradović

30. 01. 2021. u 20:58

KADA brod tone, posada se najpre oslobađa suvišnog prtljaga. Na izlaznoj kapiji crveno-belog dela kalemegdanske tvrđave nalazi se i treći stranac koji je "pojačao" Zvezdu tokom ove takmičarske sezone.

СКУПЕ ГРЕШКЕ У КОРАЦИМА После Рочестија и Терија и ОБрајант на излазним вратима Малог калемегдана

FOTO: Evroliga

Klub je suspendovao američkog centra Džonija O`Brajanta zbog verbalnog sukoba sa trenerom Dejanom Radonjićem u meču 22. kola Evrolige sa Efesom, tako da nije bio u timu u porazu od Asvela (78:81), kojim je naš tim ostao prikovan za pretposlednje mesto.

Četvrti uzastopni poraz u elitnoj konkurenciji, već osmi na domaćem terenu u dosadašnjem delu sezone, govori da je nedisciplinovani O`Brajant samo jedna od grešaka u koracima, načinjenih u pokušaju nadgradnje tima.

Prethodili su neuspeli dvomesečni eksperiment sa veteranom Tejlorom Ročestijem i epizoda sa Emanuelom Terijem, koji je trebalo da uskoči u patike Lendrija Noka. U tom trenutku nije se znalo da li će kamerunski centar dobiti lekarsku dozvolu da se pridruži crveno-belima, sa kojima je letos potpisao ugovor.

Nijedan od njih trojice nije unapredio Zvezdinu igru. U većini slučajeva su je unazadili, što se najviše odnosi na O`Brajanta koji je imao najveću ulogu. Time i najveću priliku da našteti timu. Retke su bile utakmice u kojima je uspeo da sputa sopstveni ego i podredi se timu, najčešće je štrčao iz sistema. Istini za volju, u Zvezdi je ove sezone izuzetno malo sistematičnosti.

- Niko nije iznad tima i iznad kluba. Razgovaraćemo unutar kluba o situaciji sa O`Brajantom, kako to red i nalaže - prokomentarisao je Radonjić suspenziju 27-godišnjeg centra, koji u Evroligi prosečno beleži 11,3 poena i 5,2 skoka, u ABA ligi 10,6 poena i 5,3 uhvaćene lopte.

Na iznos cene pogrešnih izbora, osim cene raskida garantovanih ugovora, plaća se i košarkaška taksa. U ovom slučaju, Radonjić u žestokom tempu mečeva nema mnogo manevarskog prostora da prekomponuje ekipu i pripremi je za spasavanje sezone u periodu plej-ofa ABA lige.

MEGA, PA GOSTI ŽALGIRISU

CRVENU zvezdu u ponedeljak očekuje meč sa Megom u hali "Aleksandar Nikolić" (18.00), jedan u nizu bitnih za pohod na prvo mesto u regularnom delu ABA lige, koje donosi prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Već protraćena evroligaška sezona nastavlja se gostovanjem Žalgirisu u Kaunasu, 4. februara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

FINALE PRE FINALA: Jokić protiv Lebrona za Kraljevsku krunu (VIDEO)