DVA MEČA ZA 23. TITULU: Zvezda brzopotezno odbranila naslov prvaka Srbije, a sada - poslastica

V. P.

12. 06. 2023. u 09:30

SAMO dve utakmice bile su potrebne i dovoljne Crvenoj zvezdi da osvoji osmu u nizu titulu prvaka Srbije, ukupno 23. računajući klupski istorijat u ranijim državnim zajednicama.

ДВА МЕЧА ЗА 23. ТИТУЛУ: Звезда брзопотезно одбранила наслов првака Србије, а сада - посластица

FOTO:KK Crvena zvezda

Kao i prošle sezone, branilac trofeja je u finalu Superlige nadigrao FMP i pobedom i u drugom meču, odigranom u podnevnom terminu u Železniku, slavio sa 2:0 u seriji lako predvidivog ishoda - 82:72.

Drugu sezonu zaredom u završnici KLS nema Partizana (samo)voljom uprave kluba iz Humske, tako da su crveno-beli promovisani u direktnog finalistu. Odigrano je brzopotezno finale, jedino u Evropi na dve pobede, kako bi ostalo vremena za borbu za jadransku titulu. Već u utorak (20.00), Partizan će u „Areni“ biti domaćin Zvezdi u prvoj od dve utakmice pred svojim navijačima.

Za razliku od prvog duela u hali „Aleksandar Nikolić“, u kojem se šampion nije propisno oznojio, u beogradskom predgrađu viđena je borba dostojna finala zemlje beznadežno zaljubljene u košarku. „Panteri“ su u uvodnoj četvrtini pripremili zamku za neoprezne crveno-bele, koji su bili bez Vildoze zbog istegnuća prepone u prethodnom meču. Koristili su indolentnu odbranu rivala i zatrpali Zvezdin koš sa 27 poena (Stepanović 10), agresivnom odbranom iznudili su čak sedam izgubljenih lopti i prečicom stizali do obruča Ivanovićevog tima.

MITROVIĆ MVP FINALA

NAJBOLjI strelac i ujedno MVP finala Superlige je iskusni centar Crvene zvezde Luka Mitrović, kome je nagrade uručio nekadašnji prvotimac kluba s Malog Kalemegdana Goran Karadžić.

Mitrović je u dve finalne utakmice postigao ukupno 37 poena, 21 u prvoj i 16 u drugoj.

Glasno upozorenje crnogorskog stratega probilo se kroz pesmu nekoliko stotina Zvezdinih navijača i potpuno promenilo sliku u drugoj deonici. Odbrana evroligaške ozbiljnosti spustila je „pantere“ na svega devet poena u tom periodu, dok je napad uglavnom bio orijentisan na koševe iz reketa (15/21 za dva, 2/6 za tri). Kampaco i Mitrović činili su polugu preokreta, ali domaćin nije želeo da tako rano istakne belu zastavu u svojoj poslednjoj utakmici u sezoni.

Serijom 11-0 otvorio je treću četvrtinu i naterao Zvezdu da učini dodatni napor kako bi izbegla majstoricu i tri meča u tri dana. Još jedno podizanje intenziteta odbrane i nešto organizovaniji napad bili su dovoljni da se slomi poslednja tačka otpora već umornog Stefanovićevog tima, koji je odigrao veliki broj mečeva u poslednjih mesec dana.

Kapiten Zvezde Branko Lazić iz ruku direktora KLS Aleksandra Grujina primio je drugi pehar ove takmičarske godine. Bitka za treći i najvažniji, koji donosi učešće u Evroligi, kreće sutra u krcatoj crno-beloj „Areni“.

FMP 72

C. ZVEZDA 82

DVORANA „FMP arena“. Gledalaca: 1.350.

FMP: Bič 5, Mur 2, Šaranović 13, Matović 4, Izdundu 13, Pavićević 3, Todorić, Stepanović 19, Simović 7, Vuković 3, Dženkins 3.

C. ZVEZDA: Kampaco 11, Mitrović 16, Lazić 3, Nedović 11, Petrušev 3, Lazarević 8, Martin 2, Dobrić 6, Ilić 3, Marković 3, Kuzmić 2, Bentil 14.

27:23, 9:20, 19:18, 17:21

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)