ČOVIĆ ZA "NOVOSTI" O PEŠIĆU: Kari će napraviti red

Z. Ć.

29. 09. 2021. u 09:30

PREDSEDNIK košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović podsetio je kako je još pre mesec dana izjavio da je Svetislav Pešić najbolje rešenje za selektora Srbije.

ЧОВИЋ ЗА НОВОСТИ О ПЕШИЋУ: Кари ће направити ред

Foto: N. Paraušić

- Ako je tačno da je pristao, onda je to dobra vest koja me iskreno raduje - kaže Čović u razgovoru za "Novosti". - Kari Pešić je proveren, iskusan stručnjak. Ono što je najvažnije, on je trener koji zna da napravi red. Nedostajao nam je u prethodnom periodu, verujem da će u tome uspeti, jer je to u ineteresu naše kompletne košarke, kako klupske, tako i reprezentativne.

Čović je sa Pešićem imao uspešnu saradnju kao predsednik i funkcioner Košarkaškog saveza, kasnije i u Crvenoj zvezdi.

- Verujem da će Kari ponovo napraviti model kakav smo zajedno napravili posle Olimpijskih igara u Sidneju 2000. godine, gde smo se, košarkaškim žargonom rečeno - raspali. Onda je došao Kari i uz pomoć Varajića, nažalost pokojnog, napravili smo dobar sistem koji je 2001. dao prvi rezultat, a 2002. i drugi, kada su osvojeni evropski šampionat u Turskoj i Svetsko prvenstvo u Indijanapolisu. Ti rezultati su zasmetali nekima u Srbiji i izgubili smo košarkaški Karija i on je otišao u Barselonu. Posle toga smo 2003. doživeli novi debakl u Švedskoj...

BONUS VIDEO: Oproštaj Novice Veličkovića pred punom Arenom

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a