VAR JE KRIV ŠTO JE KEJN PROMAŠIO PENAL? Legenda nemačkog fudbala smatra da provere video-asistencije predugo traju

Novosti online

12. 12. 2022. u 14:46

ŠAMPION sveta iz 1990. sa Nemačkom Jirgen Klinsman smatra da je kapiten Engleske Hari Kejn zbog dekoncentracije promašio penal u 84. minutu utakmice protiv Francuske u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kataru.

ВАР ЈЕ КРИВ ШТО ЈЕ КЕЈН ПРОМАШИО ПЕНАЛ? Легенда немачког фудбала сматра да провере видео-асистенције предуго трају

FOTO: AP/Tanjug

Francuska je pobedila Englesku 2:1, a napadač Totenhema je u 84. minutu imao priliku da svom timu donese izjednačenje. Međutim, njegov udarac je završio visoko preko gola. Kejn je prethodno u 54. minutu bio precizan sa 11 metara.

- Previše vremena je prošlo od VAR provere do izvođenja penala. Veliki sam obožavalac Harija Kejna. Da je imao priliku da samo spusti loptu i izvede penal, verovatno bi postigao gol. Previše vremena gube fudbaleri na terenu prilikom VAR provere. Onda izvođač penala previše razmišlja, dođe do dekoncentracije i tada se dese ovakve situacije kao na meču Engleska - Francuska - rekao je Klinsman, koji je nosio dres Totenhema u sezonama 1994/95. i 1997/98.

Nemački fudbalski stručnjak tvrdi da je impresioniran igrom Engleske na SP.

- Engleska je odigrala veoma dobar turnir. Oni kao tim i dalje rastu, imaju dosta talentovanih igrača i na velikim turnirima stiču potrebno iskustvo. Mislim da je njihov meč sa Francuskom došao prerano. Trebalo je sa Francuzima da igraju u polufinalu ili finalu - zaključio je Klinsman, koji je bio selektor Nemačke i SAD, a vodio je i minhenski Bajern, odnosno berlinsku Hertu.

Francuska će u sredu u polufinalu SP igrati sa Marokom, dok će se u prvom polufinalu u utorak sastati Argentina i Hrvatska.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)