AKTUELNA SEZONA "PLAVACA" PODSEĆA NA ONU KAD SU POKORILI EVROPU: Tuhel kao Di Mateo 2012. godine

Đ. SAMOILOVIĆ

28. 04. 2021. u 21:39

ZA tri meseca je Tomas Tuhel uspeo da od indisponirane ekipe bez glave i repa napravi potencijalnog finalistu Lige šampiona.

АКТУЕЛНА СЕЗОНА ПЛАВАЦА ПОДСЕЋА НА ОНУ КАД СУ ПОКОРИЛИ ЕВРОПУ: Тухел као Ди Матео 2012. године

FOTO: AP

Od preuzimanja kormila Čelsija krajem januara, koji je pod komandom Frenka Lamparda plovio nestabilno kao barka u oluji, nemački stručnjak je uspeo da stabilizuje tim i pritom izbaci Atletiko, Porto i potpuno razoruža Real protiv kojeg je u utorak uveče možda zaslužio i čitav plen (1:1) u prvom meču polufinala elitnog takmičenja.

- Trebalo je da dobijemo u Madridu, bili smo sposobni da rešimo meč. Sada imamo predah i možemo malo da se opustimo. Čak i da smo pobedili u Madridu ne bismo smeli da razmišljamo kao da smo prošli, jer moramo da budemo još bolji u sledećem meču - oprezno rezonuje Tuhel posle nerešenog rezultata na stadionu "Alfredo di Stefano".

REKORDER

TUHEL je postao prvi trener u istoriji fudbala koji protiv "kraljevskog" kluba u pet mečeva nije zabeležio nijedan poraz.

Zasad ima jednu pobedu i četiri remija, računajući sve ekipe koje je vodio...

Ono što takođe može da greje srca navijača "plavaca" jeste i da ova Tuhelova polusezona ima dosta simbolične sličnosti i sa onom Roberta di Matea (2011/2012), koji je londonski klub vodio do prvog i jedinog pehara Lige šampiona u istoriji, i to pošto je na klupu uskočio usred sezone.

Baš kao i Tuhel, preuzeo je ekipu posle otpuštanja trenera koji je bio prvi izbor, Andre-Viljaša Boaša. Samo što je Di Mateo uzeo tim posle prve utakmice osmine finala koju je Čelsi izgubio od Napolija (3:1), dok je Tuhel dočekao start dvomeča sa Atletikom.

Ono što je takođe zanimljivo da je Italijan u četvrtfinalu izbacio Benfiku, a Nemac Porto, dva najveća portugalska kluba. Obojici je u polufinalu zapao jedan od dva giganta španskog fudbala, Di Mateu Barsa a Tuhelu Real. Samo što ovog puta u finalu sigurno neće biti Bajern, a da li će se tamo naći Čelsi, to će se znati 5. maja kada je na programu revanš.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!