PEREZ NE ODUSTAJE: Superliga što pre!

N. I.

24. 04. 2021. u 22:11

FLORENTINO Perez je, bar na papiru, i dalje predsednik idejne tvorevine Evropska fudbalska Superliga koja je trajala ceo jedan, prošli, vikend.

ПЕРЕЗ НЕ ОДУСТАЈЕ: Суперлига што пре!

FOTO: AP

Prvi čovek Real Madrida je juče u opširnom intervjuu za španski "As" rekao mnogo stvari, a već na početku je pokušao da ubode u centar:

- U evropskom fudbalu trenutno mogu da prežive klubovi koje plaćaju matične države, ili vlasnici multimilijarderi. Ovakvo stanje u evropskom fudbalu je neodrživo i što pre počnemo sa Superligom biće bolje za sve, jer do 2024. godine nećemo izdržati!

INTERESOVANjE PUBLIKE

POJEDINI navijači u Engleskoj su digli glas i u prvi mah se činilo da su odneli pobedu nad bogatima. Ali, Florentino Perez je naglasio:

- Interesovanje publike planiramo da vratimo tako što će, na primer, navijači češće da gledaju Mesija i Ronalda. Dueli Reala i Barselone su zaustavljali svet i sav novac koji takvi mečevi stvaraju utiče na sve lige i klubove.

Prvi čovek UEFA Aleksander Čeferin je već digao glas protiv Pereza, pale su i neke teške reči, neprimerene ljudima koji se, valjda, razumeju u fudbal i diplomatiju...

- Neke stvari su već bile jasne u prošli ponedeljak i utorak, a prvi čovek UEFA je nastavio otvoreno da preti i u sredu. To su stvari sa kojima ne možemo da se složimo.

Naša ideja o formiranju Superlige je savršeno jasna. Vrlo ozbiljna studija na kojoj smo radili je pokazala da su samo tokom tri meseca u prošloj godini klubovi Superlige, njih 12, izgubili 650 miliona evra. Ove godine, sa čitavom sezonom protkanom pandemijom, gubici će ići na 2 ili 2,5 milijardi evra.  - zaključio je Perez.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri