UGROZILI INTEGRITET SRPSKOG FUDBALA: Borcu i Jagodini oduzeto po šest bodova, sledi borba za opstanak

N. I.

16. 04. 2021. u 09:00

NEDVOSMISLENO je utvrđeno da su Jagodina i Borac Čačak namestili dva meča Prve lige, koji su odigrani u martu ove godine i Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije je juče "odrezala" kazne.

УГРОЗИЛИ ИНТЕГРИТЕТ СРПСКОГ ФУДБАЛА: Борцу и Јагодини одузето по шест бодова, следи борба за опстанак

Foto Arhiva

A na osnovu rezultata se jasno zaključuje da su ta dva kluba namerno izgubila u spornim susretima.

Posle sumnji koje su stigle iz sedišta UEFA da je bilo nečasnih radnji na utakmicama Železničar Pančevo - Borac (1:0) i Trajal - Jagodina (3:0) doneta je odluka da se Jagodinci kazne oduzimanjem šest bodova i novčanom globom od šest miliona dinara.

Borac iz Čačka će takođe da ostane bez šest poena i moraće da plati kaznu od četiri miliona dinara. Tako su Čačani sa desete pali na 15. poziciju na tabeli, a Jagodinci sa 12. na 16. mesto i time su bliži preseljenju u niži rang takmičenja.

Za sada se ne zna da li su u nečasnim radnjama, čiji je krajnji cilj bilo sticanje novčane dobiti, najverovatnije u domaćim ili stranim kladionicima, učestvovali i rivali ta dva kluba, Železničar i Trajal, ali istražni organi FSS, pre svih komesar za integritet takmičenja i disciplinci su ustanovili stepen svačije krivice.

Predsednik Disciplinske komisije FSS Ivan Nikolić je juče predsedavao ovom telu koje je u saopštenju za javnost naglasilo da je prema pisanim informacijama od strane nadležnih u UEFA ustanovljeno da su Jagodina i Borac svojim činjenjem ugrozili i povredili integritet fudbalskih utakmica Prve lige Srbije.

Kako "Novosti" saznaju, ovim nije stavljena tačka na istražne radnje i u vezi sa ostalim klubovima koji su se ovih dana nezvanično pominjali kao učesnici u nameštanju rezultata na mečevima Prve lige. Jučerašnje odluke Disciplinske komicije FSS su prvostepene, a svaki klub će imati pravo da podnese žalbe na njih, ali dosadašnja praksa govori da u daljem procesu klubovi mogu da budu kažnjeni još više od kazni koje su im već izrečene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024