ŠOK

ŠOK

POSLE otrežnjujućeg intervjua Davida Arahamije, rukovodioca frakcije vla­dajuće partije Sluga naroda koji je pri­znao da se rat mogao zaustaviti u proleće 2022. godine i da su Rusi samo insistirali da Ukrajina nikako ne ulazi u NATO, ali je Zapad nagovorio Vladimira Zelenskog da nastavi sukob, na istom TV kanalu 1 + 1 usledila je još šokantnija informacija.

29. 11. 2023. u 07:15

NEĆE MOĆI: Hava nagila

NEĆE MOĆI: Hava nagila

IGRA slučaja je htela da ponovo moram da pišem o pesmama i muzici, premda to i nije tako čudno jer je upravo ova vrsta umetnosti "najnarodnija" i najukorenjenija u vertikali jedne nacionalne zajednice

26. 11. 2023. u 18:57

LUBENICE

LUBENICE

KANDIDAT za narodnog poslanika dr Đorđe Miketić sa liste "Srbija protiv nasilja" podržao je zahtev nevladine organizacije YIHR (engleski akronim naziva Inicijativa mladih za ljudska prava) koja traži da se sa spiska beogradskih ulica skine ona koja nosi ime "ratnog huškača" Brane Crnčevića.

21. 11. 2023. u 07:15

Ohrabrenje novinarstvu

Ohrabrenje novinarstvu

TEMA medija i zakonske regulative i nadležnih komisija i tela, zaštitnika ovoga ili onoga teče bez prestanka. Priča o novinama, novinarstvu i novinarima kao da je prestala da interesuje sve one koji vode ove napade i odbrane jer kritika i rasprava više i nema.

20. 11. 2023. u 09:00

NEĆE MOĆI: Vizant protiv baćuške

NEĆE MOĆI: Vizant protiv baćuške

ZAŠTO treba braniti slobodu izražavanja poljskih satanista, ali ne i srpskih pravoslavaca? Zašto je problem kada se otkaže koncert "Baćuške", ali je u redu kada se to isto uradi nikšićkom "Vizantu"?

19. 11. 2023. u 14:25

VARVARI

VARVARI

KADA bude došao naš veliki dan da se vratimo u otadžbinu, mi ćemo ostaviti Francusku, utočište odmora i nada. Kada se sutra budemo vratili na svoja ognjišta, ako budu žive naše majke, žene i sestre, dočekaće nas i upitati: "Kako vam je bilo u Francuskoj?" Odgovorićemo: "U Francuskoj nam je bilo dobro." Ako budu živa naša deca, neće znati da nas tako pitaju. Deca će nas pitati: "Gde je Francuska"? Umesto odgovora, mi ćemo podići ruku i metnuti je na svoja srca i reći ćemo našoj deci: "Tu je Francuska". I naša deca će nas razumeti. Živela Francuska!

16. 11. 2023. u 07:15

Principi

Principi

NE lipši magarče do zelene trave. Tako nas, valjda, pogrdno i posprdno, posmatraju u Briselu. Kako, inače, protumačiti odluku Evropske komisije da odobri pregovore s Ukrajinom i Moldavijom? Valja podsetiti da je Srbija evropsko obećanje dobila još 2003. u Solunu, status kandidata 2012, da su pregovori predloženi 2013, a otpočeli 2014. Dakle, za sve ono što je Ukrajini stalo u godinu, nama je trebalo - 11!

13. 11. 2023. u 15:44

KOMENTAR: Točak

KOMENTAR: Točak

KO je mogao i da pretpostavi da će iz Berlina početi da stižu glasovi koji će baciti makar i senku na "državnost" tzv. Kosova?

08. 11. 2023. u 09:00

URSULINA DOSLEDNOST - Živadin Jovanović o dugom stažu Nemačke tokom kojeg radi na urušavanju naše države i naroda

URSULINA DOSLEDNOST - Živadin Jovanović o dugom stažu Nemačke tokom kojeg radi na urušavanju naše države i naroda

SARADNIK francuskog predsednika De Gola, general Žan-Pjer Galoa, marta 2009. otkrio je srpskoj javnosti da je Nemačka više decenija radila na razbijanju bivše SFRJ da bi otcepljenjem nagradila Hrvate i Bošnjake, kao svoje saveznike u dva svetska rata, a istovremeno kaznila Srbe koji su doprineli njenim porazima. Na osnovu razgovora sa nemačkim ministrom odbrane, kasnije i finansija, Francom Džozefom Štrausom (CDU), general Galoa ocenjuje da je to bila strategija nemačke geopolitike.

06. 11. 2023. u 08:00

Škola

Škola

VRŠNjAČKO nasilje, ruganje prosvetarima i njihovo javno ponižavanje, na kraju snimanje oralnog seksa i to među školskim klupama.

04. 11. 2023. u 07:15

Paranje UN

Paranje UN

PO receptu Lige naroda koja je, posle Velikog rata, trebalo diplomatijom da rešava razmirice među državama, Ujedinjene nacije su, kao "čedo" sila pobednica u Drugom svetskom ratu, zadužene da "sprečavaju konflikte i da učine ratove nemogućim".

03. 11. 2023. u 12:02

(NE)LJUDI

(NE)LJUDI

KO je imao sreću da bude savremenik našeg patrijarha Pavla seća se njegove poruke "Budimo ljudi". Nije važno kada je to rekao i kojim povodom, ali ove dve reči trebalo bi da budu cilj, možda čak i filozofija života sva­kog čoveka, na bilo kojoj tački planete.

31. 10. 2023. u 08:35

Prognano Ć

Prognano Ć

NAKON više od trideset godina od surovog progona svih koji nisu bili Slovenci, Ljubljana je postavljanjem spomenika nazvanog "Ć" pokušala da ispravi ovu necivilizacijsku sramotu bivše vlasti. Više od 25.000 ljudi, pretežno Srba i državljana BiH sa prezimenima "na ć", preko noći je izbrisano sa spiska stanovnika. Bili su, a mnogi su ostali, ljudi bez identiteta, lične karte, penzije...

26. 10. 2023. u 10:30

Izgradićemo Srbiju za 21. vek

Izgradićemo Srbiju za 21. vek

OVE godine, koju će EU završiti sa rastom BDP od samo 0,7 odsto, s tim što su neke od najrazvijenijih zemalja već u recesiji, Srbija će, samo iz budžeta, u kapitalne projekte uložiti 3,8 milijardi evra, a u budžetu za narednu godinu planirane su rekordne četiri milijarde evra.

25. 10. 2023. u 09:00

MONTENEGRO NA UDARU POPISIVAČA ČETNIKA

MONTENEGRO NA UDARU POPISIVAČA ČETNIKA

VRCAVA tviter-montaža na kojoj se kroz špijunku prosečnog domaćinstva na Cetinju vide bradati popisivači, sa šubarama i kokardama na glavi, možda najefektnije opisuje histeriju koja je u Crnoj Gori zahvatila fosile bivšeg režima Mila Đukanovića i dukljanske talibane.

24. 10. 2023. u 07:22