SRBIN NASTAVLJA U ESTONIJI: Marko Savić i zvanično trener Levadije

Novosti online

26. 01. 2021. u 17:53

Nije tajna da je srpska struka cenjena u fudbalskom svetu. Tako je bilo nekada, a tako je i sada kada nadolazi nova generacija trenera.

СРБИН НАСТАВЉА У ЕСТОНИЈИ: Марко Савић и званично тренер Левадије

FOTO: Katariina Peetson

Iz Estonije stiže vest da je kao šef stručnog štaba Levadije iz Talina promovisan Marko Savić koji ima 36 godina.

Iako jako mlad, Savić nije nepoznato ime u trenerskom svetu jer je radio u omladinskoj školi Crvene zvezde, a zatim karijeru nastavio u prestižnoj akademiji Krasnodara u Rusiji.

Nakon toga bio je kreator velikog uspeha omladinaca FK Voždovac, a čak devet igrača generacije rođene 2001. Godine, koju je selektirao upravo Savić, promovisano je u prvi tim Voždovca. Nakon uspeha sa omladincima, postao je deo stručnog štaba Jovana Damjanovića u prvom timu zmajeva, da bi usledio poziv iz Estonije, gde se već poznaju njegovi trenerski kvaliteti. Naime, Savić je u Levadiji već vršio funkciju pomoćnog trenera u stručnom štabu Aleksandra Rogića.

Savić ističe da je velika čast biti na klupi najvećeg kluba u Estoniji, za koju kaže da je fudbalska zemlja sa sjajnim uslovima za rad. Svemu u prilog govori podatak da je na stadionu u Talinu igrano finale UEFA Super kupa 2018. godine u kojem su se sastali veliki rivali i klubovi iz Madrida, Real i Atletiko.

- U Levadiji sam već šest meseci, međutim zbog procedure oko trenerske licence nije usledilo zvanično predstavljanje, ali sada je i ta prepreka uklonjena. Kada sam leta 2020. godine stigao u klub, bili smo na sredini sezone, i u jako teškoj situaciji. Klub je bio na 5. mestu tabele, dok smo sezonu završili kao treći, što opet nikako ne odgovara ambicijama kluba u kojem je samo trofej uspeh. Zbog toga u narednoj sezoni postavljamo pred sebe visoke ambicije, titula u prvenstvu i kupu, kao i što bolje izdanje u evropskim takmičenjima. Ipak, moje lične ambicije I ambicije celog stručnog štaba su vezane i za način na koji ćemo stići do trofeja.  Želimo da to uradimo jasnim i prepoznatljivim stilom fudbala – jasan je Savić.

Savić ponosno ističe da će sarađivati sa jako mladim stručnim štabom, kao i da ima poverenje u svoj igrački kadar koji je nadopunio igračima iz Srbije.

-stručni štab je sastavljen od šest trenera i  jako mlad.  Želimo da energiju koju imamo prenesemo i na ekipu. Kondicioni trener Uroš Nikolić ima 24 godine, i jedan je od najperspektivinijih trenera u oblasti fizičke spreme fudbalera. Takođe, pridružio nam se i Miljan Ilić koji je došao iz Inđije, kao i Luka Luković iz Sinđelića. Luka je 2001. godište i poseduje veliki potencijal. Ne sumnjam da smo na dobrom putu i da ćemo u narednoj sezoni koja počinje u martu ostvariti sve ciljeve koje smo zacrtali – rekao je Marko Savić.

Levadija iz Talina je uz Floru najveći klub iz Estonije. Klub u svojoj riznici trofeja ima devet titula nacionalnog prvenstva i devet titula kupa, dok je superkup Estonije osvajao u sedam navrata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!