POTRESNA PRIČA SRPSKE GOLMANSKE LEGENDE: Hteo sam da se ubijem, život mi se pretvorio u pakao!

Novosti online

17. 01. 2021. u 21:47

LEGENDARNI golman Ratko Svilar tokom igračkih dana branio je za četiri kluba, ali je njegova životna borba krenula još kada mu je bilo 12 godina

ПОТРЕСНА ПРИЧА СРПСКЕ ГОЛМАНСКЕ ЛЕГЕНДЕ: Хтео сам да се убијем, живот ми се претворио у пакао!

FOTO: Printskrin

"Bezbrižno detinjstvo prekinuto je 1962. kada pobegoh grobaru s lopate. Ja, dete, 12 godina. Stomak me je boleo, otišao sam u januar kod jednog doktora Nemca i on mi reče da sam dobio stomačni grip. Ispostavilo se da mi je puklo slepo crevo. Dobio sam sepsu trbušne duplje, isekli su mi nekih 50-60 centimetara creva. Od tada, ceo život imam problema sa stomakom", rekao je Svilar na startu razgovora za “Kurir”.

Neko vreme legendarni golman nije imao većih problema, da bi se oni vratili taman kada je dogurao do prvog tima Crvenke.

"Bili smo u vozu kada je počeo nesnosan bol, izneli su me iz voza u Sarajevu. Taksi, pravac bolnica Koševo. Creva su mi prirasla, morali su sve to da seku. Moja druga operacija, a imao sam ih sedam", rekao je Svilar i nastavio.

"Ratko, fudbal ti je zabranjen. Doživotno – glasi obaveštenje koje sam dobio od doktora posle operacije. Posle mesec i po dva, oporavio sam se. Otišao sam na trening, ali nisu mi dali da treniram".

Ipak, niko nije mogao da spreči Ratka Svilara da se vrati fudbalu, a i sam je “zapretio” ocu da će se ubiti na putu do Sivca.

"Tata, ima ona jedna topola između Crvenke i Sivca. Znaš gde je"?

"Znam, pa"

"E, nagaziću sto pedeset na sat i zakucaću se u nju! Ili ću se ubiti ili igrati fudbal! Treće nema", prepričao je Svilar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati