U MODI RETRO MURINJO: Portugalac se pobedom nad Sitijem vratio u fudbalske izloge

Đ. S.

22. 11. 2020. u 21:11

ŽOZE Murinjo je ponovo u fudbalskoj modi! Kao onaj stari, retro komad garderobe koji se izvuče iz ugla ormara i prošeta gradom kao najmodernija krpica iz Milana.

У МОДИ РЕТРО МУРИЊО: Португалац се победом над Ситијем вратио у фудбалске излоге

novosti

 Vratio se prečesto otpisivani Portugalac ponovo u fudbalske izloge mandatom u Totenhemu, i kandidaturu za titulu istakao pobedom protiv Mančester sitija (2:0) Pepa Gvardiole.

Onom "pravom murinjovskom", kada je protivnik bolji u svim statističkim parametrima, osim onim najbitnijim, koji stoje na semaforu.

- Pre nekoliko sedmica nisam verovao da mogu da osvoje titulu, niti da budu kandidati, pa ni sad to ne mogu da kažem. Ali, ovakve pobede sigurno donose mnogo na polju samopouzdanja, što se kasnije odražava i na rezultate. U prvom poluvremenu videli smo igru u stilu retro Murinja. U nastavku je Totenhem jednostavno bio bolji od Sitija - rekao je čuveni Geri Nevil u analizi utakmice.

Ipak, Murinjo nije želeo previše da kupi lovorike posle sedme pobede u karijeri nad Gvardiolom, već je prepustio igračima da prikupe zasluge za trijumf koji ih je odveo na vrh tabele.

- Lično, više volim kada posle utakmice govore igrači jer su oni ti koji su bili fantastični - dali su sve od sebe. Oni prate strategiju fudbala i ponekad, više nego ikad, strategija igra važnu ulogu. Bili su sjajni - rekao je Žoze posle trijumfa nad Sitijem.

U svom stilu je skinuo pritisak sa ekipe.

- Ljudi ne mogu da očekuju od nas da budemo pretendenti na titulu posle jedne sezone. Ne borimo se za titulu, borimo se da pobedimo u svakoj utakmici.

PEP: MORAMO DA POBEĐUJEMO

RAZOČARAN je bio Pep Gvardiola posle poraza u kojem je njegov tim čak 22 puta šutnuo ka golu rivala, ali na kraju ostao praznih šaka.

- Imali smo propuste u odbrani, ali to ne umanjuje njihov uspeh. Sada su prvi na tabeli, što znači da su glavni pretendenti za titulu. Mnogo je timova ispred nas. Ako želimo da se približimo i uključimo u borbu, moramo da pobeđujemo - jasan je stručnjak Sitija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!