RADE BOGDANOVIĆ UDARIO PO KOLAROVU: Smešno je da se bojiš šte će ti reći Inter, Srbija je prosto loša

Novosti online

17. 11. 2020. u 17:41

РАДЕ БОГДАНОВИЋ УДАРИО ПО КОЛАРОВУ: Смешно је да се бојиш ште ће ти рећи Интер, Србија је просто лоша

FOTO Printskrin/RTS

FUDBALERI Srbije su po ko zna koji put razočarali naciju. Protiv Škotske su odigrali daleko ispod svog nivoa.

Nije igra bila samo problem, već i to što je kapiten Aleksandar Kolarova doneo odlulu da ne igra neposredno pre meča.

Kritikama se pridružio i Rade Bogadnović koji je poznat kao neko ko uvek priča bez dlake na jeziku.

Osuo je drlje i kamenje po Kolarovu, a istakao je i da su se u poslednje dve decenije u Fudbalskom savezu smenjivale "marionete" i "pravili kompromisi".

- A kada se to radi, onda uspeha nema. Poslednji u nizu je primer Kolarova. Da dođeš u situaciju da se sa 35 godina, posle skoro dve decenije krvavog profesionalizma i zarađenog novca, bojiš šta će ti reći Inter ako budeš igrao za svoju zemlju?! To je smešno. Banetu Ivanoviću je nepravedno skinuta kapitenska traka, a on se iz reprezentacije povukao kao gospodin. A ovi koji su jedva dočekali da ga zamene otići će a da ih se niko neće sećati - rekao je Bogdanović za "Informer".

Kao što je poznato Srbija je eliminisana od Škotske, a bivši fudbaler naglašava da je utakmica bila loše pripremljena.

- Realno, nemamo kvalitet i vrhunske igrače za moderan fudbal. Pričao sam i ranije da smo spori i tromi, da nam lopta slabo ide, a fizički nismo spremni. Protiv Škota smo podbacili u bukvalno svim segmentima fudbalske igre, plus u pripremi utakmice. Ne kažem da treba nekome glava da se skine. To je jednostavno tako, loši smo - zaključio je Bogdanović.

Podsetimo, "orlovi" ni posle 20 godina nisu uspeli da se domognu Evropskog prvenstva.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Žarko

17.11.2020. 18:03

Sve što je Rade rekao tačno je. Samo da bi se to ispravilo potrebno je krenuti od samog početka tj. selektiranja dečaka koji tek počinju da se bave fudbalom. Samo, do sada ne korišćen, naučni pristup toj deci tj. utvrđivanje njihovih fizičkih i psiholoških mogućnosti neophodnih za savremeni fudbal, u nsjranijem uzrastu, može uz uporan dugogodišnji trening i vrhunske trenere, da izbaci igrače koji imaju u plućima, ne trče na petama kao SMS ili Tadić pa tek kao takvi mogu biti ravnopravni u svakoj utakmici i sa svakim protivnikom. Ovako, svesni svojih uglavnom ograničenih fizičkih mogućnosti ne mogu na utakmici odigrati ono što mogu na treningu i uvek izbegavaju tvrđe duele jedan na jedan