BILIĆ I VBA U ELITI: Mitrović i Fulam kroz plej-of traže put do Premijer lige, Srbin najbolji strelac Čempionšipa

Novosti online

22. 07. 2020. u 22:31

NAPETO je bilo u poslednjem kolu Čempionšipa.

БИЛИЋ И ВБА У ЕЛИТИ: Митровић и Фулам кроз плеј-оф траже пут до Премијер лиге, Србин најбољи стрелац Чемпионшипа

Foto: EPA-EFE/Nigel Roddis

Do poslednje sekunde su se čekali rezultati.

Na ulasku u 90. minut su tri tima, koja su imala šansu za to drugo mesto, imala po bod u tom momentu, bilo je nerešeno na svim mečevima.

Tada je Brentford primio gol od Barnslija i tako umanjio sebi šanse. Aleksandar Mitrović i Fulam su pokušavali da dođu do sva tri, ali ni sedam minuta nadoknade nije bilo dovoljno za to na gostovanju Viganu (1:1).

Slaven Bilić i VBA nisu rizikovali previše, sačuvali su bod, ali su strepeli do samog kraja, nadajući se da Brentford neće postići gol. Upravo to se i dogodilo, Barnsli je slavio što je značilo da Vest Brom ide direktno u elitu.

A, da sve ne bude baš kako je i bilo pred poslednje kolo pobrinuo se Svonsi. Napadač na pozajmici iz Liverpula, Rijan Bruster je postigao evrogol u 17. minutu, da bi do kraja dali još tri i srušili Riding (4:1). Upravo je zahvaljujući boljoj gol razlici tim iz Velsa pretekao Notingem Forest koji je ubedljivo izgubio od Stouka (4:1).

To znači da će u plej-of pored Brentforda i Fulama ići Kardif i Svonsi.

MITROVIĆ PRVI

 

Srpski napadač Aleksandar Mitrović je prvi strelac Čempionšipa. Iako nije postigao pogodak u poslednjem kolu ostao je na vrhu. Postigao je 26 golova, uz dve asistencije. Iza njega je Votkins (Brentford) sa golom manje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije