BUGARSKA ĆE IMATI NOVOG PREDSEDNIKA FUDBALSKOG SAVEZA: Nakon protesta Borislav Mihajlov podneo ostavku

Novosti online

27. 11. 2023. u 17:55

Predsednik Fudbalskog saveza Bugarske Borislav Mihajlov podneo je dnaas ostavku posle masovnih protesta koji su organizovani protiv njega.

БУГАРСКА ЋЕ ИМАТИ НОВОГ ПРЕДСЕДНИКА ФУДБАЛСКОГ САВЕЗА: Након протеста Борислав Михајлов поднео оставку

Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

Nekoliko hiljada fudbalskih navijača protestovalo je poslednjih nedelja tražeći ostavku Mihajlova nezadovoljni njegovim radom i rezultatima reprezentacije.

Oni su se dodatno razbesneli kada je Savez odlučio da se utakmica protiv Mađarske 16. oktobra u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine odigra bez prisustva publike.

Dodatni pritisak došao je od premijera Bugarske Nikolaja Denkova koji je u pismu od predsednika Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Đanija Infantina tražio da preduzme odlučnu akciju smenjivanjem Mihajlova sa čela Saveza i postavljanjem privremenog rukovodstva.

U pismu objavljenom na sajtu Vlade, navode se "dugo nagomilane kritike i nezadovoljstvo fudbalskih klubova" fudbalskim rukovodstvom u zemlji. Takođe je istaknuto da joj statuti Fife daju ovlašćenje da smeni čelnike članica Fife "pod izuzetnim okolnostima".

Mihajlov je danas odbacio tvrde o kritikama fudbalskih kluba i rekao novinarima da je jedini razlog ostavke - "da se svi smire". On je dodao da njegovu ostavku nije tražio nijedan fudbalski klub.

Mihajlov nije komentarisao istragu koju je nedavno pokrenuo bugarski glavni tužilac o vođstvu u domaćem fudbalu, sa posebnim osvrtom na predsednika Saveza.

Istraga je pokrenuta posle brojnih medijskih izveštaja u kojima se navodi niz kršenja i potencijalnih kriminalnih aktivnosti, uključujući proneveru javnih sredstava i umešanost u nezakonite šeme klađenja.

BONUS VIDEO: Italijani osvojili Dejvis kup, "azurima" dodeljen trofej u Malagi

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)