VELIKI PAD "ORLOVA": Izašla rang-lista FIFA koju Srbija ne želi da vidi

Novosti online

16. 12. 2022. u 11:24

Fudbalska reprezentacija Srbije neslavno je završila Svetsko prvenstvo u Kataru.

ВЕЛИКИ ПАД ОРЛОВА: Изашла ранг-листа ФИФА коју Србија не жели да види

FOTO: Profimedia

"Orlovi" su sa samo jednim osvojenim bodom bili poslednji u grupi, iza Kameruna, Švajcarske i Brazila, te su se kući vratili pre nego što su planirali.

Ovaj neuspeh skupo će koštati Piksija i ekipu. Bar kada je FIFA rang-lista u pitanju!

Srbija će se na novoj FIFA rang-listi naći na 30. mestu i zabeležiće pad od čak devet pozicija (pre Mundijala bili smo na 21. poziciji).

Više mesta će pasti samo Kanada i Danska koje će ići 11 mesta nadole, kao i Katar koji pada sa 50. na 60. mesto FIFA rang-liste.

Ovo bi mogao da bude potencijalno veliki problem za Piksija, ekipu i FSS jer se prema ovoj listi biraju nosioci za šešire, kako u kvalifikacijama za velika takmičenja, tako i za same završne turnire, pa bi "orlovi", ako ne poprave plasman, do rezultata morali da dođu težim putem.

Sve ovo desiće se u ponedeljak, a jako je zanimljivo i kako će izgledati sam vrh.

Brazil je trenutno prvi sa 1.841 bodom i ostaće na tom mestu sve do ponedeljka. A da bi i nakon ponedeljka ostali prvi, potrebno im je da finale Mundijala koje se igra u nedelju od 16 časova ode do penala! 

Francuska je druga na listi sa 1.823,46 bodova, a treća na listi Argentina sa svega 0,03 boda manje od čete Didijea Dešana. Bilo koji od ova dva tima će doći do vrha FIFA rang-liste ukoliko pobedi posle 90 ili 120 minuta.

Što se tiče najvećih pomeranja unapred, ne treba puno da bi se zaključilo o kojim reprezentacijama se radi. 

Naravno, najveći skok napravila je selekcija Maroka koja je skočila sa 22. na 11. mesto i pobedom nad Hrvatskom bi mogla da prestigne Španiju i Hrvatsku i uđe u top 10. Australija je takođe skočila za 11 mesta sa 38. na 27. mesto, a odmah ispod njih je Kamerun koji se pomerio sa 43. na 23. mesto na FIFA rang-listi.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

JEZIVI OSEĆAJI! Novak Đoković skrhan: Naravno da sam zabrinut!