ŠTA BI OVO, FIFA? Srbija i Hrvatska nisu jedine kažnjene na Svetskom prvenstvu

Novosti online

08. 12. 2022. u 17:58

SVETSKO prvenstvo u fudbalu je u punom jeku u Kataru, Hrvatska i Srbija su dospela u centar pažnje zbog kazne FIFA, ali nisu jedine reprezentacije koje su ove sedmice sankcionisane zbog dešavanja na Mundijalu.

ШТА БИ ОВО, ФИФА? Србија и Хрватска нису једине кажњене на Светском првенству

Tanjug/AP

Podsetimo, svetska kuća fudbala je u sredu izrekla najveću kaznu u dosadašnjem toku šampionata planete, kaznivši najpre Fudbalski savez Hrvatske sa 50.000 švajcarskih franaka (oko 50.625 evra) zbog onoga što je golman reprezentacije Kanade, Milan Borjan, doživeo tokom utakmice sa Hrvatima.

FIFA je kaznila i Srbiju, i to iz neverovatnog razloga, ali se desila i jedna nesvakidašnja sankcija.

Naime, Fudbalski savez Saudijske Arabije moraće da plati dvaput po 15.000 "švajcaraca" jer su fudbaleri pomenute države zbog nedolčnog ponašanja dobili ukupno šest žutih kartona u utakmicama protiv Argentine i Meksika.

Detalj sa utakmice Saudijska Arabija - Argentina na Svetskom prvenstvu u fudbalu 2022 / Foto: TANJUG/AP

Obično bi FIFA kažnjavala saveze zbog ponašnja navijača, kao što je slučaj bio sa sramnim porukama pojedinih Hrvata, ili bi se iz političkih razloga svetska kuća fudbala svrstavala na nečiju stranu, kao kod odluke o FSS-u, ali ovoga puta je rešila da novčanom globom proba da stane na put nesportskom ponašanju sportista koji učestvuju na Mundijalu.

Raspored narednih utakmica i sve rezultate dosad odigranih na Svetskom prvenstvu 2022. u Kataru možete pogledati na ovoj stranici portala "Novosti".

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)