HRVATI GLEDAJU I NE VERUJU: Milan Borjan je posle skandala na Svetskom prvenstvu otišao na odmor i tamo uradio ovo (FOTO)

Novosti online

12. 12. 2022. u 16:27

SVETSKO prvenstvo u fudbalu 2022. je ušlo u završnicu, a Hrvatska je dospela u centar pažnje ne samo zbog onog što njena reprezentacija radi na terenu, već i zbog skandala koji su priredili njeni navijači. "Nastavak" te priče je priredio - Milan Borjan. I to sa suprugom, Snežanom.

ХРВАТИ ГЛЕДАЈУ И НЕ ВЕРУЈУ: Милан Борјан је после скандала на Светском првенству отишао на одмор и тамо урадио ово (ФОТО)

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo najpre, FIFA je prošle sedmice izrekla najveću kaznu u dosadašnjem toku Mundijala - upravo Hrvatskoj, upravo zbog Borjana.

Svetska kuća fudbala je, naime, kaznila Fudbalski savez Hrvatske sa 50.000 švajcarskih franaka (oko 50.625 evra) i to jer su hrvatski navijači na sraman način vređali pomenutog golmana reprezentacije Kanade, a inače kapitena FK Crvena zvezda.

Tada su Borjana pristalice "vatrenih" vređali u skladu sa ustaškom tradicijom - samo zato što je Srbin.

Pored jezivih povika sa tribina, materijalni dokaz njihovog sramnog ponašnja bilo je i prikazano prezime čuvara mreže na zastavi jedne poznate kompanije koja proizvodi traktore, uz natpis "Knin 95" i "Ništa ne beži kao Borjan". Time se na skandalozan način podsetilo da je, tokom akcije "Oluja", koja je dovela do oko 250.000 izbeglica, pomenuti golman sa porodicom napustio mesto u kome je rođen i odrastao. Borjani su se odselili za Kanadu, gde je njihov tada maloletni sin potom stasao i dobio državljanstvo.

To sramotno "traktorsko" prozivanje osobe koja je kao dete morala da beži da ne bi stradala, te kazna FIFA koja je usledila, nije bila i tačka na ovu priču.

Najpre se desilo da su hrvatski navijači došli do broja telefona i Milana Borjana i njegove supruge Snežane, kojima su poslali, kako je bračni par istakao, preko 2.000 uvredljivih poruka posle meča Hrvatska - Kanada, ali su njih dvoje sada rešili da još jednom nešto kažu na pomenutu temu.

Pozirajući tokom odmora za zajedničku fotografiju, koja je i pred vama, Milan Borjan je poručio (Hrvatima, i ostalima):

- Na našem traktoru piše ljubav.

Naravno, to nije proteklo nezapaženo u hrvatskoj javnosti, pa je "Večernji list" odmah objavio vest o tome, i to uz naslov "Borjan se javio s godišnjeg na moru i opet bocnuo Hrvate zbog 'srpske krajine' i traktora". Tome se još dodaje i da je golman Kanade i Crvene zvezde isključio mogućnost komentarisanja ove objave.

Podsetimo, Hrvatska je na korak od učešća u finalu Mundijala, a sve rezultate, ali i raspored utakmica koje predstoje u završnici Svetskog prvenstva u fudbalu, možete pogledati na ovoj stranici portala "Novosti".

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)