"IGRAČI SU ŽELJNI REVANŠA!" Milojević: Izuzetno motivisani idemo u Surdulicu

Novosti online

12. 11. 2022. u 15:12

CRVENA zvezda gostovanjem Radniku u Surdulici završava jesenji deo sezone. Očekivanja pred meč 19. kola Superlige Srbije izneo je trener crveno-belih Miloš Milojević.

ИГРАЧИ СУ ЖЕЉНИ РЕВАНША! Милојевић: Изузетно мотивисани идемо у Сурдулицу

FOTO: FK Crvena zvezda

Svestan je mladi stručnjak da ekipa mora biti oprezna, posebno ako se zna da je šampion Srbije prošle sezone poražen na jugu zemlje.

- Maksimalno oprezno idemo u Surdulicu, jer znamo iz iskustva da je to nezgodno gostovanje. Igrači shvataju ozbiljnost i težinu meča i željni su revanša, jer smo prošle godine izgubili pet bodova od Radnika. Ne mislim da ulazimo opušteno u meč, već izuzetno motivisano da na pravi način završimo polusezonu. Raduje me što imamo 10 bodova više u odnosu na večitog rivala, ali ne licitiram prednost, već mi je bitno da u maju prvi prođemo kroz cilj. No, naravno da želimo da i posle meča u Surdulici zadržimo bodovnu razliku - rekao je Milojević.

Zvezda je u četvrtak bez većih problema slavila protiv Čukaričkog (0:2) i u dobrom raspoloženju ide na megdan Radniku.

- Nije bilo lakše nego što smo očekivali, već je bio ključ u tome što smo se dobro pripremili za meč i što su igrači shvatili da je 90 odsto dešavanja na terenu do nas. Ako radimo stvari koje treba i ako smo kompaktni, onda će to biti dobro. Bila je prijatna atmosfera za igru zbog uslova, uz našu motivaciju i dobro otvaranje meča, sve je bilo kako treba. Možda smo kasnije profesionalno odradili koliko nam je trebalo, jer je utisak da je moglo i ubedljivije, ali na teškom gostovanju protiv dobre ekipe je najvažnije osvojiti tri boda.

Miloš Milojević/FOTO: FK Crvena zvezda

Milojević u predstojećoj utakmici neće moći da računa na Gelora Kangu, a nastup još nekoliko igrača je pod znakom pitanja.

- Kanga neće igrati zbog kartona, a što se ostalih igrača tiče, imamo manjih problema oko bolesti. Međutim, nije to ništa novo, jer se s tim borimo već tri utakmice. Tu dolazi do uloge kolektiva, gde moramo da se zajedno izvučemo i da igrači koji rade i treniraju, iskoriste priliku kao recimo Pankov koji nije imao mnogo minuta do sad, pa i Gobeljić koji je malo igrao, malo nije. To je takođe ključno za ovu utakmicu.

Dotakao se i statusa visokog napadača Kalife Kulibalija koji je nedavno postigao i prvenac u crveno-bečom dresu.

- To da li se rastajemo s njim nije pitanje za mene.

"Ponosan sam na Erakovića"

Defanzivac Zvezde Strahinja Eraković biće deo reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru, dok se na spisku selektora Dragana Stojkovića Piksija nije našao mladi Stefan Mitrović.

- Ponosan sam na Erakovića koji je produkt Zvezdine škole. Prošao je sve selekcije i kluba i reprezentacije i neko je ko svojim primerom u smislu rada i zalaganja na treninzima i utakmicama treba da bude uzor svim mladim igračima koji dolaze iz naše škole. Ne trebaju da slušaju ni pohvale, ni kritike, već da rade na sebi. To je bio slučaj s njim. Kada je reč o Mitroviću, to je karijera i fudbal. Ne ide se uvek uzbrdo, već i gore i dole. Verujem da je on budućnost reprezentacije Srbije i da mu je to predstavljeno na takav način od strane selektora. Trenutno u reprezentaciji ima jaku konkurenciju na svojoj poziciji, ali ima šansu da se dokaže u selekciji do 21 godine, tamo bude najbolji i stavi selektora na slatke muke - zaključio je Milojević.

Podsetimo, utakmica u Surdulici igra se sutra od 13.30.

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri