"DONADONI UMIRE, ONI ZVIŽDE": Gulit se setio čuvene magle na "Marakani" i otkrio kako je Milan izbacio Zvezdu (VIDEO)

Novosti online

25. 09. 2022. u 20:19

Legendarni Holanđanin Rud Gulit govorio je na Festivalu sporta u organizaciji milanske Gazete i tom prilikom dotakao se događaja tokom čuvenog beogradskog dvomeča Crvene zvezde i Milana u jesen 1988. godine.

ДОНАДОНИ УМИРЕ, ОНИ ЗВИЖДЕ: Гулит се сетио чувене магле на Маракани и открио како је Милан избацио Звезду (ВИДЕО)

FOTO: Nebojša Paraušić

Započeo je Gulit priču o čuvenoj magli, koja je prekinula, a onda odložila meč za 24 sata.

- Kad se igralo po magli bio sam na tribinama. Sećam se da niko nije video gol koji je Zvezda dala. Ta magla je bila tako čudna… Izgledalo je kao da se nekakav džinovski tepih spušta na stadion. Kao da je neko to uredio - počeo je Gulit.

Dan kasnije, možda i najbolji igrač Milana je bio u sastavu...

- Sećam da su mi doktori rekli kako zbog povrede neću moći da igram više od 40 minuta. Pred meč sam izašao na travu i video sve te navijači. Urlali su. Ali hteo sam da osetim tu njihovu emociju. Dali su mi snagu. Negde pred kraj prvog dela utakmice Donadoni se sudario sa protivničkim igračem i pao. Progutao je jezik, umirao je… Svi su bili uplašeni. Bilo je baš ozbiljno. Spasao ga je Zvezdin doktor. Posle su ga prevezli u bolnicu.

Gulit je otkrio koji momenat je rešio meč.

- Tokom pauze između poluvremena bili smo potreseni. Imali smo taj gol koji smo postigli, lopta je bila u golu, ali sudija nije video… Onda se dogodio ključni trenutak: u pauzi smo čuli spikera kako nešto govori i pominje Donadonijevo ime. Ceo stadion je zviždao. Onda su nam preveli. Spiker je govorio da je Roberto dobro, da je van životne opasnosti. A oni zvižde! To nas je razljutilo. Bili smo rešeni da pobedimo. Da, igrali smo protiv veoma snažnog tima, ali to je bila utakmica naši života. I pobedili smo nakon penala“ zaključio je čuveni Gulit.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (2)

UNICREDIT PODRŠKA MALIM PREDUZETNICIMA: Biznis klijentima UniCredit Banke Srbija omogućen Tap on Phone - terminal na mobilnom telefonu