OVAKO SE RAĐAJU ŠAMPIONI: Kadetska reprezentacija Srbije spremna za duel sa Danskom na Evropskom prvenstvu

S. R.

25. 05. 2022. u 22:09

KUCAJU "orlići" na vrata istorije. Za ulazak u prvo polufinale u kadetskoj kategoriji na putu reprezentaciji Srbije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Izraelu stoji sutra (16.30) selekcija Danske.

ОВАКО СЕ РАЂАЈУ ШАМПИОНИ: Кадетска репрезентација Србије спремна за дуел са Данском на Европском првенству

FOTO: FSS

Imali su naši fudbaleri tri dana odmora pre bitke za ulazak među četiri najbolje selekcije na Starom kontinetu. U grupi sa Belgijom, Turskom i Španijom izabranici selektora Radovana Krivokapića završili su na drugom mestu.

- Utakmice koje su iza nas dobro smo analizirali, videli smo gde smo grešili, gde smo bili dobri i na isti način se spremamo za četvrtfinale. Želimo više, želimo dalje. Sve što je bilo ostavili smo u arhivi, a ovaj meč sa Danskom ima veliki ulog - istakao je Krivokapić.

Puleni Danca Keneta Madsena, s kojima se sastajemo, savladali su Portugaliju (3:1) u poslednjem kolu grupne faze.

- Niko nije slučajno u borbi za polufinale. Mi gledamo sebe, tražimo našu šansu. Moji momci su ovde već pokazali veliko srce, jak karakter, fantastičan odnos prema dresu koji nose. Tako će biti i protiv Danske. Jesu momci skrenuli pažnju na sebe posle svih ostvarenih rezultata i ja im od srca želim da nastave u ovakvom ritmu. Nismo imali lak put, bilo je tu mnogo trnja i kamenja, ali tako se rađaju šampioni. Uveren sam da će ovi momci jednog dana postati i A reprezentativci - kaže selektor našeg tima do 17 godina.

Novak i Novozelanđani

U PRIPREMI mečeva selektor Krivokapić zajedno sa stručnim štabom uvek pronalazi zanimljiv način da motiviše igrače. Tako analiza svake utakmice počinje slikom zlatnih omladinaca s Novog Zelanda 2015, a pred utakmicu sa Španijom su im puštani snimci važnih poena Novaka Đokovića protiv Rafaela Nadala.

BONUS VIDEO: Navijači Zvezde na ulicama Beograda slavili titulu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna