ĐOKOVIĆ SILOVITO DO TREĆEG KOLA: Novak ubedljiv protiv Vajdinog pulena na Rolan Garosu

Č. V.

25. 05. 2022. u 18:37

NOVAK Đoković plasirao se u treće kolo Rolan Garosa posle pobede nad Aleksom Molčanom sa 6:2, 6:3, 7:6(4).

ЂОКОВИЋ СИЛОВИТО ДО ТРЕЋЕГ КОЛА: Новак убедљив против Вајдиног пулена на Ролан Гаросу

FOTO: AP

Ovaj meč bio je zanimljiv zbog toga što Slovak od nedavno radi sa Marjanom Vajdom koji je kao trener srpskog igrača sa njim osvojio sve što je mogao.

Svestan je bio snage najboljeg na svetu. Novak je to i demonstrirao, posebno u prva dva seta kada 38. igrač na planeti nije mogao da veruje šta ga je snašlo. Dominirao je Nole na pariskoj šljaci, a publika na "Suzan Lenglenu" je mogla da gleda majstorije Beograđanina.

Delovalo je da Đoković u tim momentima ima u ruci četkicu i pastelu. Crtao je po terenu, superiono osvajao svoje servis gemove, a na protivnikove je uglavnom pretio.

Prvi set je bio gotov za svega 29 minuta. Novak je napravio dva brejka i izgubio je svega tri poena na sopstveni servis. Nastavio je u istom ritmu i u drugom segmentu. Jedan brejk manje mu je bio dovoljan da dođe do nedostižnih 2:0.

Treći segment susreta počeo je fenomenalno za Srbina. Oduzeo je opet servis rivalu poveo sa 2:1, a onda je stao. Uvukla se malo nervoza u Novaka, kao da do sada nije odigrao pregršt ovakvih mečeva. Molčan je taj pad iskoristio vratio brejk, a potom i poveo.

Od tog momenta je Đoković konstantno jurio prednost rivala koji je uspeo da odvede meč u taj-brejk. A kada se stigne do 13. gema svi znaju da je to Novakova sigurna luka. Dominirao je i dobio ga sa 7:4. Ovo je Noletu bio 11. taj-brejk u sezoni i ima učinak 9-2.

Đoković će u trećem kolu igrati protiv Slovenca Aljaža Bedenea koji je danas pobedio sa 3:1 iskusnog Urugvajca Pabla Kuevasa.

Treći set: Đoković - Molčan 6:2, 6:3, 7:6(4)

7:6 - Kraj meča. Novak je sjajno odigrao 13. gem u kojem je rivalu prepustio samo tri poena i plasirao se u treće kolo.

6:6 - Bilo je poteškoća, ali najvažnije je da je srpski teniser uspeo da odvede set u taj-brejk. Ove sezone najbolji na planeti ih je odigrao 10 i ima učinak 8-2.

5:6 - Slovak u ovim momentima igra veoma dobro i uspeo je da osigura taj-brejk trećeg seta. Đoković u narednom gemu servira da uradi isto.

5:5 - Nije bilo prijatno kada je Molčan došao do 15:30. Ipak, Novak je stao na papučicu, dodao gas i vezao tri poena koja su mu omogućila da poravna rezultat.

4:5 - Propustio je Đoković veliku priliku da napravio brej. Imao je 30:40, ali je ritern poslao u aut. Izvukao se Slovak iz neprijatne situacije i naterao je protivnika da prvi put na meču servira za opstanak u setu.

Novak Đoković/FOTO: AP

4:4 - Nije Molčan zapretio Novaku, ali odigrao je jedan neverovatan poen Slovak. Forhend riternom je pogodio samu liniju. Loptica je išla dosta brzo, a Đoković je to nagradio aplauzom.

3:4 - Ne želi da se preda 38. teniser sveta. Ponovo je poveo u trećem setu i pritisak je opet na strani srpskog igrača koji još jednom servira za izjednačenje.

3:3 - Odlično su Novaka služili udarci u ovom gemu. Vratio je igru koja ga je krasila tokom prva dva seta. Ovaj gem je završio sa dva asa.

2:3 - Tri vezana gema je dobio Slovak i sada je psihološki momenat na njegovoj strani. Ipak, Đoković je poznat kao neko ko brzo ume da zaboravi loš period u meču.

2:2 - Niko ovo nije očekvao. Molčan je uspeo da vrati brejk. Imao je Nole 30:0, ali koncentracija je pala, rival pogodio neke sjajne udarce i uspeo je da istopi prednost najboljeg na planeti.

2:1 - Pristisnuo je Novak odmah rivala i brejk je stigao u ranoj fazi trećeg seta. Sada je potrebno samo da održi servis i brzo će biti u trećem kolu.

Novak Đoković/FOTO: AP

1:1 - Đoković ne posustaje. Prošlo je više od sat vremena ovog duela, a Aleks još uvek nije došao u priliku da uzgrozi servis rivala. Novak odlično servira, ima šest asova i nije napravio nijednu duplu servis grešku.

0:1 - Prvi put momak koga trenira Marjan Vajda vodi na ovom meču. Lako je došao do početne prednosti u trećem setu. Nema sumnje da će pokušati što duže da ostane na terenu, no svestan je da se za sve pita najbolji teniser sveta.

Drugi set: Đoković - Molčan 6:2, 6:3

6:3 - To je to! Još jedan ubedljiv set za srpskog tenisera. Ovaj je trajao nešto duže nego prvi (42 minuta). Sada je velikih 2:0 i Novak je na dobrom putu da se nađe u trećem kolu Rolan Garosa.

5:3 - Kao da se Nole čuvao za svoj servis gem, pa je Molčanu prepustio osmi u drugom setu da bi sačuvao snagu za naredni.

5:2 - Ekspresno je Đoković potvrdio brejk. Rival je osvojio prvi poen i tu je stao. Do kraja istog je dominirao 35-godišnjak i ponovo dobio gem u kome protivnik nije pretio.

4:2 - Evo ga brejk. Novak je sada blizu osvajanja drugog seta. S obzirom na to kako Beograđanin servira uskoro bi mogli da gledamo treći deo ovog meča.

3:2 - Đoković ne dozvoljava protivniku da ga ugrozi kada servira. Dobio je još jedan lak gem, a broj asova na njegovom kontu je tri. Novak je napravio samo sedam grešaka, Molčan ih ima 15. Nole je bolji i u vinerima - 16:12.

Aleks Molčan/FOTO: AP

2:2 - Maratonski gem na servis Slovaka. Igralo se na razliku, ali brejk lopte za Noleta nije bilo. Molčan se dobro bori u drugom setu.

2:1 - Strašan tenis igra Novak. Od početka meča je uspeo da dobije četvrti gem a da protivniku nije prepustio nijedan poen.

1:1 - Đokovićevu seriju od tri vezana gema prekinuo je Močlan i bez mnogo problema je uspeo da poranva rezultat u drugom setu.

1:0 - Zanimljivo je da je tek u prvog gemu drugog seta viđen gem na razliku. Srbin je servirao i delovalo je da će lako stići do prednosti. Ipak, Slovak je pružio nešto jači otpor na startu ovog dela meča, ali od njega je to bilo sve.

Prvi set: Đoković - Molčan 6:2

6:2 - Gotov je prvi set i to za manje od pola sata, tačnije za 28 minuta. Drugi brejk u uvodnom segmentu došao je tako što je Nole nije izgubio nijedan poen. Fantastičan tenis za sada igra svetski broj jedan.

5:2 - Nole gazi Vajdinog pulena. Dobio je još jedan gem bez izgubljenog poena i na korak je od dobijanja prvog seta. Dominacija Srbina se ogleda i u tome da je u dosadašnjem toku meča izgubio samo jedan poen na prvi servis, a takođe zabeležio je i dva asa.

4:2 - Moglo je vrlo lako da bude 5:1. Đoković je imao 15:30, no momak iz Prešova je uspeo da nađe način da se izvuče i ostane na jednom brejku zaostatka.

4:1 - Bilo je malo problema, ali ništa što najbolji na planeti ne može da reši. Uspeo je Slovak da dođe do 30:30. Ipak, to je bilo sve od njega, pa Novak krupnim koracima gazi ka osvajanju prvog seta.

Novak Đoković/FOTO: AP

3:1 - Evo ga bejk. Nije dugo trebalo braniocu trofeja u Parizu da oduzme servis rivalu. Odigrao je odlično, bio je agresivan. To je iskoristio i uspeo je već na startu da stekle kapitalnu prednost.

2:1 - Lako! Tako se mogu opisati uvodna dva servis gema najboljeg igrača sveta. Molčan je uspeo da osvoji prvi poen na servis rivala, no to je bilo sve od njega. Nole je opet odlično servirao, samo jednom nije ubacio prvi servis, pa mu je broj ubačenih prvih 7/8.

1:1 - Nije Slovak dozvolio Srbinu da mu zapreti na samom početku susretu. Izgubio je Aleks dva poena, ali uspeo je da dobije izjednači. Treba reći da je upisao i prvi as na meču. Na tribinama stadiona "Suzan Lenglen" nalazi se i Marjan Vajda.

1:0 - Sjajan prvi gem odigrao je Novak, dobio ga je bez izgubljenog poena, a ono što je dobro je to da je ubacio sva četiri prva servisa.

Uoči meča:

Ovaj duel biće specifičan za svetskog broja jedan, pošto je trener 38. igrača na ATP listi Marjan Vajda sa kojim je srpski as ostvario najveće uspehe u karijeri.

Ipak, Nole će na to morati da zaboravi i ukoliko bude fokusiran na igru ne bi trebalo da bude problema što se tiče plasmana u narednu rundu.

Đoković je ubedljivo preskočio prvu prepreku u vidu Japanca Jošihita Nišioke, dok je Molčan na startu bio bolji od Federika Korije.

Ovo će Novaku i Aleksu biti drugi međusobni okršaj. U prvom je Srbin slavio u finalu Beograda 2 sa 2:0.

Pobednik će se u trećem kolu sastati protiv Slovenca Aljaža Bedenea koji je pobedio Urugvajca Pabla Kuevasa.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je postao najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave