LALATOVIĆ OPET GRMI! "Otkinuo mu pola grudi": Trener Radničkog se pita zašto u Srbiji postoji VAR?

Novosti online

20. 05. 2022. u 21:10

FUDBALERI Radničkog iz Kragujevca poraženi su na svom terenu od ekipe Metalca rezultatom 2:1 u poslednjem kolu plej-auta Superlige Srbije.

ЛАЛАТОВИЋ ОПЕТ ГРМИ! Откинуо му пола груди: Тренер Радничког се пита зашто у Србији постоји ВАР?

FOTO: AP

Susret dveju ekipa obilovao je nabojem, kontroverzom i spornim odlukama, a burno je bilo i na konferenciji za mediji na kojoj se obratio u svom stilu trener Radničkog, Nenad Lalatović. On je besno prokomentarisao sudijsku odluku da isključi njegovog pulena u 45 minutu, ispostaviće se kasnije trenutku koji je prelomio utakmicu u korist gostiju iz Gornjeg Milanovca. 

- Ali mi samo jedna stvar nije jasna. Nije mi jasno zašto postoji VAR u srpskom fudbalu? Ja ne znam, verujte mi da ja pojma nemam. Neću da komentarišem ništa, oko crvenog kartona. Pogledajte da VAR i recite da li je bio? Da li mu ga protivnički igrač čupa, onda pogledajte nameru mog igrača. Ja sam mislio da ga je moj igrač udario u glavu, ali nije i to nije za direktni crveni karton - prokomentarisao je Lalatović. 

On je naglasio da VAR postoji da bi sudije bolje pogledale sporne situacije i da bi revidirale odluke koje nisu dobro donele na terenu.

- Zato kad niste sigurni u svoju odluku pogledate VAR i onda kroz VAR donesete odluku. Nemojte da mislite da ste pametniji od VAR-a. Ako nećete hajde da ukinemo VAR. Neću da komentarišem situaciju da ne bih bio kažnjen, ali hajde da gledamo VAR. Kragujevcu se nikad ne gleda VAR. Ajde sad u baražu da gledamo taj VAR, bar nešto da se gleda, da se ne gleda da li ovaj klub vode ovi ili oni - dodao je on.

Trener Radničkog rekao je da je zadovoljan suđenjem u minulom periodu, ali da ovakve stvari moraju da se iskorene.

- Ja sam zadovoljan kako je protekla ova polusezona u srpskom fudbalu, sudije su bile izvandredne. Meni sada ova utakmica nije ništa značila, ali mi je krivo da moj igrač koji nas je doveo do baraža golom protiv Proletera danas dobije direktan crveni karton što mu je njihov igrač otkinuo pola grudi i sudija neće da pogleda VAR. Ja verujem da je sudija u pravu, ali više verujem VAR-u. Zato ako u srpskom fudbalu postoji VAR, ajde da pogledamo VAR. To mi je jako krivo jer taj momak ima 22-23 godine, iz Kragujevca je, jako je dobar igrač i žao mi je da te dve utakmice ga nema u protokolu. Grehota je zbog njega i njegove karijere jer treba ovde da odigra jednu utakmicu pred 10,15 hiljada ljudi - zaključio je besni strateg Kragujevčana. 

Kragujevčani će ostanak u eliti tražiti preko baraža, koji su obezbedili u prošlom kolu, tako da meč protiv tima iz Gornjeg Milanovca za njih nije imao rezultatski značaj.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: Katar - obilazak neobičnog stadiona za Svetsko prvenstvo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)