VEST HEM SLAVIO NA "SEJNT DŽEJM PARKU": Na meču "palo" šest pogotka

Novosti online

15. 08. 2021. u 17:21

OVO je bio treći put da su Njukasl i Vest Hem odigrali svoj prvi meč u Premijer ligi (i prošlu sezonu su počeli na isti način), što ovo čini drugim najčešće igranim duelom prvog kola elitnog engleskog takmičenja. A kakvo je samo izdanje ove tradicija u nedelju odigrano...

ВЕСТ ХЕМ СЛАВИО НА СЕЈНТ ЏЕЈМ ПАРКУ: На мечу пало шест поготка

FOTO: Tanjug

Dva puta je Njukasl stizao do vođstva, ali dva puta je Vest Hem stizao do izjednačenja. A onda je stigao i do potpunog preokreta, pa i ubedljivog trijumfa.

Prvi od šest golova na ovom meču postigao je Kejlum Vilson. Igrao se peti minut.

Aron Kresvel je izjednačio 13 minuta kasnije.

Džejkob Marfi je vratio prednost timu sa severoistoka Engleske pet minuta pre kraja poluvremena, ali je Said Benrahma postigao svoj 32 gol u Engleskoj (igrao još za Brentford). Njegov pogodak, u 53. minutu, ujedno je i njegov prvi gol glavom.

Onda su su Souček i Antonio postigli golove u razmaku od samo 178 sekundi, čime su londonski tim odveli na dva gola prednosti, što je svakako i bilo dovoljno za konačni trijumf.

Antonio, koji je pre šest godina stigao u klub iz Notingem Foresta, postao je sa svojim 47. golom najbolji strelac u istoriji Vest Hema, a to zvanje trenutno deli sa Paolom Di Kaniom.

O kakvoj utakmici je bilo reč govori o podatak da je u prvom delu upućeno 20 udaraca na gol (Njukasl je uputio 11, Vest Hem devet). Jedino je duel Totenhema i Lidsa, odigran u januaru, imao više udaraca posle 45 minuta fudbala (21).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri