PIKSIJEV PRVI PORAZ: Japanci savladali Srbiju na kraju mini-turneje

Đ. S.

12. 06. 2021. u 09:00

PODMLAĐENI i kombinovani sastav "orlova", vraća se skresanih krila sa mini-turneje po Aziji. Posle remija (1:1) sa Jamajkom, fudbalska reprezentacija Srbije je izgubila od domaćina Kirin kupa, Japana - 1:0 (0:0).

ПИКСИЈЕВ ПРВИ ПОРАЗ: Јапанци савладали Србију на крају мини-турнеје

FOTO: Fss

To je ujedno i prvi poraz Dragana Stojkovića na klupi našeg A tima, posle dva remija i dve pobede.

Na samom početku meča, videlo se da će konce povlačiti uigraniji i iskusniji domaćin, budući da je srpskoj reprezentaciji ovo bio verovatno prvi i poslednji put da igra u ovom sastavu. Međutim, čak i takvom odnosu snaga, naši su pretili preko Dejana Joveljića, dok je u smiraj prvih 45 minuta, kolosalnu šansu propustio Milan Makarić, koji je sa nekih 12-13 metara pucao neprecizno, pored protivničkog gola.

Ipak, hladan tuš je stigao odmah na početku nastavka, Srbija je kapitulirala posle uigrane akcije iz kornera. Na prvoj stativi se čuvarima iskrao Kanigući i glavom prosledio loptu do krilnog igrača belgijskog Genka Ita, kojem je na drugoj ostao lakši deo posla da prosledi poklon saigrača u mrežu. To je osokolilo "samuraje", koji su nastavili da stežu obruč oko srpskog šesnaesterca. Propustili su nekoliko prilika da savladaju Predraga Rajkovića koga je u dva navrata sačuvala i loša kretnja Japanaca, koji su izgledne šanse upropastili upadanjem u ofsajd.

Kada se uzme u obzir kompletna slika sa turneje na drugom kraju sveta, teško da će Piksi Stojković imati previše pozitivnih utisaka od momaka, od kojih se očekivalo da više zagrizu i dokažu se selektoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024