TIP ANALIZIRA: Ronaldo preti Špancima

V. N.

04. 06. 2021. u 10:00

UPUĆUJEMO poslednje pozdrave klupskom fudbalu za sezonu 2020/2021 (barem što se tiče onog najboljeg) i okrećemo se reprezentativnom, pošto nas odmah tu iza ugla čeka Evropsko prvenstvo (od 11. juna do 11. jula), koje će se prvi put u istoriji odigrati u 11 zemalja.

ТИП АНАЛИЗИРА: Роналдо прети Шпанцима

FOTO: M. Vukadinović

Ipak, dok nestrpljivo čekamo sudijski zvižduk za početak, nacionalni timovi će, bilo da su oni učesnici ili samo posmatrači kontinentalnog šampionata, odigrati nekoliko prijateljskih utakmica kako bi što bolje izbrusili formu.

“FURIJA” ZNAČAJNO PODMLAĐENA

Portugal, aktuelni evropski šampion će u petak u Madridu (19.30) gostovati Španiji, koja na kontinentalni turnir dolazi posle urađene smene generacije. Selektor Luis Enrike je odlučio da na spisak putnika ne uvrsti dugogodišnjeg kapitena Serhija Ramosa i nekolicinu drugih veterana, a sastav osveži mladim i(li) neproverenim snagama, kojima će ovo biti prvo veliko takmičenje. Zato je i bitno da se odigra što više jakih provera, a da li ima išta bolje nego da jedna bude protiv selekcije Kristijana Ronalda, koja je posle EP osvajanjem Lige nacije učvrstila dominaciju, i uz Francusku je definitivno najveći favorit.

Epilog njihovih međusobnih vojevanja je u proteklom periodu znao da bude pravi rolerkoster. Čas bi odigrali spektakularnu goleadu (3:3 na SP 2018.) a onda sledeći put pravu uspavanku (poslednji prijateljski meč završen 0:0).

Za očekivati je da ni jedni ni drugi u ovaj meč ne uđu sa 100 odsto, uz sa dosta rotacija u prvih 11, kako bi održali svežinu i sačuvali se neželjenih povreda, a treneri uvideli na koga sve i kako mogu da računaju.

Možda će aktivniji od ostalih biti Ronaldo, koji želi da u narednom periodu pretekne Iranca Ali Daija i postane svetski rekorder po broju datih golova za nacionalni tim. Za izjednačenje, nedostaje mu šest pogodaka (103:109).

NATHO NA ŠĆEKIĆA I VUJAČIĆA

Okršaj Crne Gore i Izraela dolazi u potpuno drugačijem trenutku za obe reprezentacije jer će one ovogodišnji šampionat gledati sa malih ekrana. S tim na umu, njihovom subotnjem duelu u Podgorici (20.45) savršeno pristaje epitet prijateljski. Onima koji u srcu nose crno-bele ovaj duel biće posebni drag pošto će na terenu borbu voditi sa jedne strane Aleksandar Šćekić i Igor Vujačić, a sa druge Bibras Natho. Zanimljivo je što će ovo biti prvi put u istoriji da se dve reprezentacije sastaju. Podatak koji može da zaintrigira kladioničare jeste da Izraelci golove gotovo isključivo postižu u poslednjih pet minuta prvog poluvremena.

BELGIJANCI BRZO TRESU MREŽU

U nedelju (20.45) će najveću pažnju privući susret Belgije i Hrvatske u Briselu. Jaka provera za oba tima. Selekcija Belgije u pravom smislu te reči “puca od snage”, maksimalno je popunjena na svim pozicijama od prvog golmana do petog napadača, i zasigurno predstavlja nekoga na koga posebno treba obratiti pažnju. Sa druge strane, Hrvatska posle istorijskog srebra na Mundijalu kao da je potrošila svoju magiju. Jasno je da i tu treba doći do podmlađivanja, a vrlo verovatno će se to i desiti nakon ovog leta. Naše komšije su na prethodnim okupljanjima neretko znali da kiksnu protiv autsajdera i definitivno ne predstavljaju tim na koji se olako mogu uložiti pare, kao na primer njihov protivnik. Posle osam godina će ove dve reprezentacije odigrati međusobni duel, a u sedam do sada odigranih, Belgijanci su “vatrenima” dali svih pet golova u prvih 45 minuta.

BEZ DE BRUJNEA

Reprezentacija Belgije će protiv Hrvatske nastupiti bez najboljeg veznog fudbalera Kevina De Brujnea.

As Mančester sitija je zadobio povredu nosa na finalu Lige šampiona sa Čelsijem (0:1) zbog čega će propustiti pripremni period. Ipak, prema rečima selektora Roberta Martineza, trebalo bi da se vrati na teren tokom kontinentalnog šampionata.

TIP PREDLAŽE

Španija – Portugal 0-2

Italija – Češka 1&2-3

Engleska – Rumunija 1&2+

Danska – BiH GG

Holandija – Gruzija 1-1

Belgija – Hrvatska 1

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest