SADA JE U CENTRU SKANDALA, A OVAKO JE IZLEDAO U MLADOSTI: Ekskluzivne fotografije Branislava Lečića iz mlađih dana (FOTO)

Novosti online

09. 04. 2021. u 19:25

BRANISLAV Lečić nalazi se u centru seks skandala nakon što ga je glumica Danijela Štajnfeld optužila za silovanje.

САДА ЈЕ У ЦЕНТРУ СКАНДАЛА, А ОВАКО ЈЕ ИЗЛЕДАО У МЛАДОСТИ: Ексклузивне фотографије Бранислава Лечића из млађих дана (ФОТО)

Foto: Arhiva "TV Novosti"

Nakon nje oglasila se i Merima Isaković koja tvrdi da je glumac pokušao da je siluje pre 40 godina.

Branislav Lečić, na početku svoje karijere izgledao je ovako.

Podsetimo, Danijela Štajnfeld je 22. marta otkrila javnosti da ju je silovao glumac Branislav Lečić. Informacija da je bila žrtva silovanja, objavljena je u avgustu 2020. godine, kada je u dokumentarcu "Hold me right" rekla da ju je silovao jedan moćnik iz domaće filmske industrije.

- Mene je silovao moj kolega i dragi prijatelj, Branislav Lečić. To se desilo 7. maja 2012. godine. Mi smo bili zajedno u predstavi u BDP, gde smo radili zajedno u pozorištu - rekla je Danijela Štajnfeld.

Kako je navela kasnije, odlučila se na ovaj korak posle "kapi koja je prelila čašu". 

- Kada se pojavio slučaj žrtava Mike Aleksića u javnosti, Branislav Lečić je smislio da bude veliki aktivista protiv seksualnih zločina. U momentu kada je on pozvao bivše učenike škole Mike Aleksića da uđu u njegovu glumačku školu, to je prelilo kap. Ja sam razumela da to sada više nije pitanje šta će se sa mnom desiti u momentu kada progovorim, ovo je pitanje moje društvene odgovornosti - objasnila je ona.

Merima Isaković kaže da je sećanje na događaj sa Branislavom Lečićem, za kog je u ispovesti navela da ju je seksualno napao 1978. godine, davno ostavila iza sebe, ali da je bila njena dužnost da o tome progovori.

- Jedno zlo je izazov i bol jedne osobe, ali ako se ne zaustavi, ponavljano zlo postaje nesreća naroda. I ljudskog roda. Dužnost svakog humanog bića je da se dalje zlo spreči.Ž

Merima Isaković danas živi na Novom Zelandu i bavi se kliničkom psihologijom. U opširnoj ispovesti za "Nedeljnik" opisala je stravične detalje seksualnog nasilja koje je, kako tvrdi, doživela od Lečića u stanu u kojem je u to vreme živeo sa svojom majkom. Merima Isaković je tada imala 18 godina, a Lečić 22.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

MEĐUNARODNI DAN REZERVATA BIOSFERE: Čuvari prirode i biološke raznovrsnosti