"KAŽEM MU ČEKAJ ME, JA ĆU SIGURNO DOĆI": Održan pomen Tomi Zdravkoviću - Udovica Goca 32 godine posle smrti legende i dalje neutešna (FOTO)

Dušan Cakić

30. 09. 2023. u 11:55

DANAS je na Centralnom groblju u Beogradu održan pomen Tomi Zdravkoviću.

КАЖЕМ МУ ЧЕКАЈ МЕ, ЈА ЋУ СИГУРНО ДОЋИ: Одржан помен Томи Здравковићу - Удовица Гоца 32 године после смрти легенде и даље неутешна (ФОТО)

Foto: Z.J.Mačak

Legendarni pevač Toma Zdravković preminuo je na današnji dan, 30. septembra pre 32 godine.

Foto: Dušan Cakić

Na spomeniku su položeni buketi cveća, kao i posluženje za pokoj duše.

Foto: Dušan Cakić

- 32. godišnjica, a isto kao da je prva. Kad god dođem ovde, kao da se ponovo vraćam kući, uvek se sretnem sa njim na neki način kad god dođem. Prvo ga pitam zašto je otišao, a drugo mu kažem: Čekaj me, ja ću sigurno doći - rekla je Tomina udovica, Goca Zdravković.

Toma je bio svestan da je lošeg zravstvenog stanja, ali nije odustajao od boemskog života.

‒ Redovno je išao na kontrole, tu i tamo imao je neke sitne intervencije, ali je pet-šest godina sve bilo u redu. Onda se stanje naglo pogoršalo. Doktor Manojlović mu je posle operacije jasno stavio do znanja: “Ili ćeš promeniti način života i produžiti vek za pet do deset godina ili ti ništa ne mogu garantovati. Situacija nije dobra. I taj mikforon koji držiš težak je za tvoje stanje”. Toma se nasmejao i odgovorio: “Profesore, ja ću da živim kao i ranije, pa makar to trajalo još mesec dana.” Tako je i bilo - ispričala je ona.

18 godina borbe sa kancerom

Toma Zdravković rođen je 20. novembra 1938. godine u Pečenjevcu, kraj Leskovca gde je kao mladić i započeo muzičku karijeru. Zdravković je preminuo 30. septembra 1991. godine u Beogradu posle 18 godina borbe sa kancerom prostate.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)