OPOZIV SAMOGA SEBE: Muzičar i pisac Marko Šelić Marčelo ima novi singl "Fernveh"

V. N.

15. 12. 2021. u 10:32

TAČNO nedelju dana pre izlaska albuma "Nojeva varka", sa 16 pesama, muzičar i pisac Marko Šelić Marčelo objavio je i četvrti najavni singl "Fernveh", koji je uradio sa Nevenom Glibetić Nensi i Aleksandrom Jovanovićem Šljukom.

ОПОЗИВ САМОГА СЕБЕ: Музичар и писац Марко Шелић Марчело има нови сингл Фернвех

Foto ATA Images

Fernveh je nemačka reč koja predstavlja osećanje suprotno od nostalgije za domom, fern je daleko, a veh - bol.

Marčelo je albumu "Nojeva varka" prišao kao jednom od svojih književnih dela - svaka kompozicija predstavlja poglavlje romana u stihu, a publika će celinu imati priliku da otkrije 21. decembra, kada bude objavljen.

- Pesma "Fernveh" je u delu "Nojeve varke" gde je na snazi potpuni opoziv samoga sebe, ovaj ja sa albuma isključio se iz svega, pa čak i iz sopstvene privatnosti - kaže Marčelo o ideji za novi singl. - Naslov otprilike znači goruću potrebu da se bude drugde, a ne tu gde si. Pesma je o onim ljubavnim odnosima u kojima je jedna strana prisutna samo fizički, dok je mislima upravo drugde, ili nigde, i cela je iz vizure one druge strane, koja u takvoj vezi ispašta. No baš ta naizgled mirna, ljubavna pesma, ispostaviće se, metkom koji napravi rupu na kupoli lažne ravnodušnosti i pogura priču albuma ka eksploziji. Kakvoj? To će slušaoci saznati već za koji dan, u sledećoj numeri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

STRES I PSIHOLOŠKE ZAMKE: Doktorka otkriva koje greške Srbi često prave tokom POSTA