BOLNICE PUNE: U Srpskoj 245 novozaraženih virusom korona, umrle četiri osobe

R. S.

20. 10. 2020. u 12:38

OD poslednjeg izveštaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u poslednja 24 časa testirano je 817 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-KoV-2) potvrđen je kod 245 osoba.

БОЛНИЦЕ ПУНЕ: У Српској 245 новозаражених вирусом корона, умрле четири особе

Foto: D. Pozderović

Radi se o 137 muških i 108 ženskih osoba, od kojih je  55 mlađe, 151 srednje i 39 osobe starije životne dobi.

Prema mestu prebivališta, 83 osobe su iz Banjaluke, 41 iz Zvornika, 31 iz Bijeljine, 15 iz Teslića, 14 iz Sokoca, devet iz Foče, po šest iz Višegrada i Čelinca, po pet iz Prijedora, Kneževa i Rogatice, četiri iz Petrova, tri iz Dervente, po dvije iz Doboja, Novog Goražda i Šipova i po jedna iz Gacka, Gradiške, Istočnog Starog Grada, Laktaša, Milića, Mrkonjić Grada, Modriče, Osmaka, Pala, Prnjavora, Rudog i Ugljevika.

U poslednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su četiri smrtna slučaja, a radi se o tri muškarca i ženi srednje i starije životne dobi iz Laktaša, Foče, Istočne Ilidže i Rogatice.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 12.057 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 343 osobe.

Takođe, u protekla 24 sata potvrđeno je i devet slučajeva korona virusa kod dece do pet godina, isto toliko kod dece od šest do 14 godina, te kod osmoro dece uzrasta preko 15 godina.

U bolnicama u Srpskoj je trenutno 297 osoba, a 17 ih je na respiratoru.

Iz Instituta za javno zdravstvo RS je danas istaknuto da je trenutno najveći broj hospitalizovanih od početka epidemije.

Direktor Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković istakao je da je došlo do pogoršanja u različitim opštinama u RS.

- Smanjeni su kapaciteti bolnica za zbrinjavanje. Imamo rekordne brojeve hospitalizovanih i to je ono čega smo se svi pribojavali - kazao je Zeljković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina