DOMAĆA POGAČA: Jednostavno se pravi i ne sadrži margarin (VIDEO)

Novosti online

12. 02. 2023. u 12:00

UMESTO klasičnog hleba napravite pogaču

ДОМАЋА ПОГАЧА: Једноставно се прави и не садржи маргарин (ВИДЕО)

Foto: Privatna arhiva

Iznenadite porodicu i isprobajte recept za preukusnu pogaču koja će zameniti hleb na vašoj trpezi.

Domaća pogača - sastojci: 

20 gr kvasca

300 ml mleka
1 jaje
1 kašičica šećera
malo soli
550-600 gr brašna
malo ulja

Domaća pogača - priprema:

Rastopiti kvasac u mleku i dodati šećer. Kad kvasac zapeni dodati jaje, brašno i zamesiti srednje tvrdo glastko tesoto.

Ostaviti da odmori 30 min pa ga razvući na sto  u pravougaonik više na kocku pola cm debljine i premazati malo uljem.

Testo iseći po dužini na trake do ivice ne do kraja. Rukama uhvatiti ćošak i svijati u rolnicu, a zatim u krug.

Foto: Privatna arhiva

 

Staviti pogaču u tepsuju 22 cm prečnika.

Tepsiju obložiti pek papirom. Ostaviti da odmori pa je premaziti žumancetom i posuti semenkama. Peći na 180 stepeni C oko 40 min.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)