TAJLAND NA TANJIRU: Ananas punjen pirinčem i piletinom za 20 minuta (FOTO)

Novosti online

10. 02. 2023. u 09:00

PIRINAČ je "dosadno" jelo samo onim ljudima koji nikada ne eksperimentišu. Probajte da u kuhinju unesete tajlandski ukus!

ТАЈЛАНД НА ТАЊИРУ: Ананас пуњен пиринчем и пилетином за 20 минута (ФОТО)

Foto: A.M.

Tajlandska kuhinja je prilično ljuta, ali ovaj recept za ananas sa pirinčem i belim mesom je prilagođen našem ukusu. Sastojci se mogu promeniti, pa ko ne voli grašak može da ga zameni kukuruzom.

Sastojci za ananas sa pirinčem

  • 1 ananas
  • mali crni luk
  • pola belog mesa
  • šoljica pirinča
  • kašika suvog grožđa
  • šoljica graška
  • šaka indijskog oraha (ili kikirikija)

Priprema:

Jedan ananas je dovoljan za dve osobe. Ananas se preseče na pola i izdubi. Srednji deo se baci, jer je drvenast, a ostalo "meso" ananasa se iseče na kockice. Suvo grožđe se polije sa malo vode (ili ruma) da omekša. Pirinač se skuva i za to vreme se pripremi ostatak nadeva.

Belo meso se iseče na kockice i proprži dok ne porumeni, pa izvadi iz tiganja. Najbolje je pržiti u voku ili dubljem tiganju. Ubaci se sitno iseckan crni luk sa graškom i indijski orah. Doda se iseckan ananas i proprži, a čim dobije boju - gotov je. Umeša se i suvo grožđe, pa ispržena piletina. Sve se dobro posoli i pobiberi prema ukusu.

Kada se pirinač skuva i ocedi ubaci se u tiganj i dobro pomeša sa nadevom. Ananas se zatim napuni kašikom i ručak je gotov!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!