VIRUS U FRANCUSKOJ POLAKO JENJAVA: Ministar Veran se zalaže za ublažavanje mera lokdauna po regionima

Tanjug

20. 04. 2021. u 10:04

FRANCUSKI ministar zdravlja Olivije Veran založiće se za ublažavanje mera lokdauna po regionima koje su usvojene s ciljem borbe protiv korona virusa, piše regionalni list "Telegram".

ВИРУС У ФРАНЦУСКОЈ ПОЛАКО ЈЕЊАВА: Министар Веран се залаже за ублажавање мера локдауна по регионима

Foto: AP

Veran je u intervjuu za taj list rekao i da, iako postoje signali da je najnoviji porast epidemije kovid-19 u Francuskoj počeo pomalo da jenjava, virus i dalje cirkuliše na visokom nivou.

Francusko ministarstvo zdravlja je saopštilo juče da je 5.970 ljudi u jedinicama intenzivne nege, u odnosu na 5.893 koliko je registrovano dan ranije, što je znak da su bolnice i dalje pod pritiskom.

Francuska je, takođe, prijavila 449 novih smrtnih slučajeva od kovid-19 u bolnicama, što je porast u odnosu na 140 u nedelju. Time je ukupan broj smrtnih slučajeva porastao na 101.183 od početka pandemije.

Vlada predsednika Emanuela Makrona nada se da će ubrzanje kampanje vakcinacije, u kombinaciji s jednomesečnom nacionalnom blokadom koja je na snazi od marta, pomoći da se povrati kontrola nad poslednjim talasom virusa.

Vlada razmatra i ublažavanje mera zaključavanja u maju, pod uslovom da se situacija s kovidom dovoljno popravi kako bi se ponovo otvorila neka preduzeća i aktivnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)