LUKAŠENKO ODGOVORIO MAKRONU: "On ne nezreo političar!"

Novosti onlajn

27. 09. 2020. u 22:40

ЛУКАШЕНКО ОДГОВОРИО МАКРОНУ: Он не незрео политичар!

Novosti

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko odgovorio je na poziv francuskog lidera Emanuela Makrona da podnese ostavku rekavši mu da je on „nezreo političar“.

- Kao predsednik zemlje, vodeći se principima gospodina Makrona, želim da kažem da je predsednik Francuske trebalo da podnese ostavku još pre dve godine, kada su na ulice Pariza krenuli ta izlaze `žuti prsluci` - rekao je on, prenosi Belta.

On je takođe kao primer nazvao i pokret „Blek lajvs metr“, kao i protest muslimana u Marseju i Lionu i naglasio da je Minsk spreman da postane platforma za pregovore Makrona sa tim grupama kako bi „predao vlast u njihove ruke“.

Lukašenko je dodao i da je Makron previše pažnje posvetio izborima u Belorusiji.

Podsetimo, masovni protesti u Belorusiji počeli su 9. avgusta nakon predsedničkih izbora na kojima je zvanično pobedio Aleksandar Lukašenko osvojivši 80,1 odsto glasova.

Opozicija, međutim, smatra da rezultati nisu legitimni i da je na izborima pobedila Lukašenkova glavna protivkandidatkinja Svetlana Tihanovska.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Privatni detektiv

28.09.2020. 19:41

Makron je pobrkao lončiće! Očigledno je da demonstranti, odnosno protivbnici Lukašenka, ne mogu demokratskim putem da osvoje vlast pa to pokušavaju silom! Dobro mu je odgovorio Lukašenko!